Nieuws

Luuk Harks en Luuk Majoor twee versterkingen voor GHV

De 21-jarige Luuk Harks begon het seizoen bij Tachos als eerste keeper, maar moest zijn plaats halverwege de competitie steeds vaker afstaan aan de 17-jarige Arjan Versteijnen. De twee doelmannen, beiden afkomstig van White Demons in Berkel-Enschot, raakten verwikkeld in een fikse concurrentiestrijd. Die werd uiteindelijk ruimschoots gewonnen door Versteijnen.

,,Arjan is een supergroot talent” aldus Harks. “Die gaat het nog heel ver schoppen. Ik voorzie dat hij na het komende seizoen de overstap gaat maken naar een topclub. Hij heeft bovendien alles in zich om in een goede buitenlandse competitie te eindigen.”

Tweede divisionist GHV uit Goirle is met ingang de nieuwe seizoen de nieuwe club van Luuk  Harks, nu White Demons het eerste mannenteam vanwege een gebrek aan toekomstperspectief heeft teruggetrokken. Harks gaat echter niet keepen maar wordt veldspeler bij GHV.

Harks: ,,Afgelopen seizoen trainde ik soms als veldspeler mee bij White Demons onder Karin van Erp. Zij is de nieuwe coach van GHV en vroeg of ik het daar misschien wilde proberen. Na een gesprek met haar zijn wij er uitgekomen  Na jaren in het doel te hebben gestaan is het voor mij een hele uitdaging om mezelf nu ook in het veld te bewijzen als handballer.”

Ver vooruit kijken doet hij in ieder geval niet. ,,Ik ga het gewoon een seizoen proberen. Wat er daarna gebeurt zie ik dan wel weer. Misschien blijf ik wel gewoon veldspeler. En mocht ik toch heimwee krijgen naar het doel, dan kan ik het keepen altijd weer oppakken."

Luuk Majoor

Naast Harks heeft GHV ook de 27-jarige Luc Majoor aangetrokken. Majoor is ooit met handballen begonnen bij Loreal, nu HandbaL Venlo en ging vandaaruit naar Bevo om vervolgens bij het Brabantse Tachos te gaan spelen.

Twee jaar geleden keerde hij weer terug naar de Venlose Eredivisionist maar de geboren Venlonaar woont inmiddels in Tilburg en heeft in GHV een club gevonden bij hem in de buurt.

De Limburger is een welkome versteking voor de ploeg van trainer coach Karin van Erp en brengt aardig wat eredivisie ervaring mee naar de Brabantse ploeg, die met het aantrekken van Majoor en Harks twee van de drie weggevallen plaatsen al weer heeft weten in te vullen voor het komende seizoen. GHV hoopt in de komende periode nog enkele versterkingen te kunnen presenteren.

Deel dit bericht