Nieuws

Mark Bult terug in Oranje

Bondscoach Joop Fiege heeft Mark Bult (34) kunnen overhalen zich weer voor Oranje beschikbaar te stellen. Nadat eerder al Fabian van Olphen en Gerrie Eijlers hun 'ja-woord' aan de Nederlandse mannenploeg gaven ging nu ook de linkshander van VfL Gummersbach, de huidige nummer vijf in de Bundesliga, overstag.

De laatste keer dat Mark Bult uitkwam voor het Nederlands Herenteam was op 16 juni 2012 in Geleen tijdens de met 24-32 verloren WK-playoff wedstrijd tegen IJsland. 

Bult begon zijn loopbaan bij DOS. Vervolgens via Aeolus naar E&O (2000-2003). Daarna speelde hij voor het eerst vier jaar in de Duitse competitie bij Nordhorn om dan drie jaar bij Berlin onderdak te vinden. De overgang naar het Poolse Kielce was van korte duur, Berlin naam de schutter terug (2010-2013). Aan het einde van zijn contract daar maakte hij de overstap naar VfL Gummersbach. 

Bult speelde in het verleden 85 interlands en was goed voor 293 treffers. In de EK-kwalificatieronde komt Oranje op 3 november a.s. in het Deense Brondy uit tegen Olympisch kampioen Denemarken. Andere tegenstanders in de groep zijn Letland en Hongarije.

Deel dit bericht