Nieuws

Mark Bult wordt assistent trainer bij SC Flensburg Handewitt

De beslissing over de invulling van de positie van assistent-trainer bij SG Flensburg Handewitt is gevallen. Vanaf volgend seizoen ondersteunt de 82-voudige Nederlandse international Mark Bult de nieuwe coach bij Flensburg, Maik Machulla. De uit Emmen afkomstige 34-jarige Bult tekende, na vandaag pas bekend is geworden, vorige week al een twee jarig contract met de vicekampioen van Duitsland die daarmee ook volgend seizoen weer deelnemer is aan de prestigieuze Champions League.

De sympathiek Nederlander, die half februari als vervanger van de langdurig geblesseerde Johan Jakobsson van Vfl Gummersbach naar Flensburg overstapte, paste zich snel aan bij de SG familie en voelde zich ook bijzonder snel thuis bij de club maar ook in de regio. Komende zaterdag tegen HSG Wezlar speelt Mark Bult zijn laatst wedstrijd voor Flensburg waarna zijn perspectief en zijn taakstelling  binnen de club verandert, al heeft hij wel besloten om komend seizoen totdat Holger Glandorf hersteld is na zijn kruisbandblessure, als back-up standby te zijn als de ploeg hem nodig heeft als speler.

De toekomstige trainer Maik Machulla: “Ik ken Mark al zeer lang en dat heeft mij natuurlijk erg geholpen bij mijn beslissing om hem als assistent-coach aan te trekken. Ik wil iemand aan mijn zijde hebben die ik ken en honderd procent kan vertrouwen.  Bovendien beschikt hij over zeer goede sociale vaardigheden, is hij zeer gemotiveerd en kent hij de Bundesliga al heel erg lang. Hij zal mij in veel zaken kunnen ondersteunen maar ook kunnen ontlasten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Mark met veel passie, energie en respect in zijn nieuwe rol zal gaan functioneren. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking”.

Mark Bult: “Toen Maik mij vroeg of ik mij kon voorstellen of ik deze uitdagende taak op mij kon nemen was mijn antwoord meteen ja. Het is een grote eer voor mij. Ik ben dan ook ongelofelijk trots dat ik ook in het nieuwe seizoen nog deel kan uitmaken van de grote SG familie als assistent-coach van dit fantastische team. Mijn wens is altijd geweest om na mijn handbalcarrière coach te worden. Dat ik de mogelijkheid bij zo’n professionele topclub als Flensburg krijg, dat is een geweldige droom”.

Spelerscarrière van Mark Bult

1986–1996 Nederland HV DOS

1996–2000 Nederland HV Aeolus Wildervank

2000–2003 Nederland E&O

2003–2007 Duitsland HSG Nordhorn

2007–2010 Duitsland Füchse Berlin

2010–2010 Polen KS Vive Kielce

2010–2013 Duitsland Füchse Berlin

2013–2017 Duitsland VfL Gummersbach

82 interlands voor Nederland  

Nam Mark Bult op 7 mei al bewust afscheid van Oranje in zijn geboorteplaats Emmen met de EK kwalificatiewedstrijd tegen Letland?  

Deel dit bericht