Nieuws

Matig Oranje wint nipt van IJsland

In een uitverkochte topsporthal heeft het Nederlands dames handbalteam vrijdagavond haar eerste oefenwedstrijd van dit weekend tegen IJsland gespeeld.

Nederland speelde zonder de geblesseerde Maura Visser en Angela Malestein. Daarnaast had Helle Thomsen besloten een aantal talenten de kans te geven om zich te laten zien wat betekende dat Tess Wester, Nycke Groot, Yvette Broch en Sanne van Olphen op de tribune hadden plaats genomen voor Rinka Duyndam, Anouk Nieuwenwegm Esther Schop, Inger Smits,  Sanne Hoekstar en Kelly Vollebregt.

Het was duidelijk zichtbaar dat met de afwezigheid van zoveel vaste basisspeelsters de vaste patronen bij Oranje zoek waren, maar ook het tempo zat niet echt in de wedstrijd. De nummer twee van de wereld kon dan ook niet imponeren, met uitzondering van Jasmina Jankovic in het doel, tegen het matige IJsland dat in de eerste helft eenvoudig kon bijblijven bij Oranje dat ook nog eens veel kansen miste waardoor er met een 10-8 stand werd gerust.

In de tweede helft leek er even wat meer pit em tempo in de wedstrijd te komen maar dat was van korte duur, De eerste vijf minuten lieten wel zien dat als Nederland aanzet men veel beter is dan de IJsland. Oranje liep dan ook uit naar 15-8 maar zakte daarna weer helemaal weg. Met vier doelpunten op rij kwam IJsLand dan ook weer terug naar 16-14. Dichterbij liet men IJsland niet komen maar overtuigend was de overwinning evenmin: 23-20

Scores: Danick Snelder 6, Kelly Dulfer 3, Jessy Kramer 3, Laura van der Heijden 3,,Lois Abbingh 2,  Lynn Knippenborgh 1, Debbie Bont 1, Michelle Goos 1, Kelly Vollebregt 1, Anouk Nieuwenweg 1, Inger Smits 1.

  

Deel dit bericht