Nieuws

Maurice Canton en Tongeren alsnog uit elkaar

Na een teleurstellende seizoensstart, met vier punten uit tien wedstrijden, heeft het bestuur van Callant Tongeren besloten om de samenwerking met  trainer-coach  Maurice Canton met onmiddellijke ingang stop te zetten. Enkele weken geleden wilde Canton al zijn ontslag indienen maar na een goed gesprek kwam hij op zijn besluit terug. Vandaag kwam dan alsnog een einde aan de samenwerking. Het bestuur bedankt Maurice, die aan zijn tweede seizoen bezig was bij Tongeren, voor het goede werk dat hij leverde en voor zijn enorme inzet.

Afgelopen seizoen bereikte hij met Tongeren de Final4 van de BENE-League, de finale om de landstitel tegen Bocholt en de halve finale van de beker. De afgelopen vijftien jaar was Tongeren een van de vier topploegen in de Belgische competitie en won het zes keer de landstitel en zes keer de beker..

Met het vertrek Kai Feldmann, Nathan Bolaers, Arber Qerimi, Ben Luyten en onlangs van Jeroen De Beule heeft de ploeg dit seizoen zoveel kwaliteit ingeleverd zonder daar voldoende kwaliteit voor terug te krijgen. Een sportieve crisis als deze was dus haast onvermijdelijk.

De nieuwe hoofdcoach Vladimir Tomanovic is dinsdagavond aan de spelers voorgesteld. De 43-jarige Serviër is geen onbekende in Tongeren. Als speler werd hij landskampioen en won hij de nationale beker. Daarnaast was hij van augustus 2013 tot februari 2015 assistent-trainer/coach bij Tongeren. Ook van hem werd destijds vroegtijdig afscheid genomen in zijn tweede seizoen. Daarna vertrok hij in het seizoen 2015-2016 naar Hasselt waar hij ook het tweede seizoen niet kon afmaken. Ondanks alles wist hij zich drie keer, één keer met Tongeren en twee keer met Hasselt, te plaatsten voor de BENE-league Final4, waarhij n 2016 de Final4 in wist te winnen.

Deel dit bericht