Nieuws

Metz verliest een van de beste opbouwsters in Europa aan Brest

Ze had in de lokale pers al aangekondigd dat ze aan het einde van het seizoen Metz ging verlaten. Maar over haar toekomstplannen had de Sloveense Ana Gros geen aanwijzingen gegeven. Dinsdag kwam het officiële bericht dat de 27-jarige Gros, een van de beste opbouwsters in Europa op de rechterpositie, volgend seizoen de kleuren gaat verdedigen van Brest Bretragne Handball.

Na dat vorig jaar de Servische Sladjana Pop-Lazic en de van Metz Handball Lindsey Burlet over zijn gekomen, is Gros de volgende grote handbalster die de weg naar het westen van Frankrijk maakt om de belangrijkste concurrent in de titelrace met Metz Handball te gaan versterken.

Gros heeft op het Europees toneel een geweldige staat van dienst opgebouwd. Sinds haar komst in 2013 in de Loirraine werd ze drie keer kampioen: in 2014, 2016 en 2017. Met haar enorme schotkracht is ze een van de beste regisseurs van de kampioenschappen geweest.

Na de verlenging van Cleopatra Darleux en Allison Pineau, heeft Brest Bretragne Handball met de komst van Ana Gros een enorme slag geslagen op de transfermarkt  en blijven de huidige ambities voor het komende jaar ook gelden. Daar waar Gros gespeeld heeft is ze altijd kampioen geworden.

Kampioen van Slovenië met RK Krim 2010.

Kampioen van Hongarije met Györi 2011en 2012.

Kampioen van Duitsland met Thüringer HC in 2013.

Kampioen van Frankrijk met Metz Handball in 2014, 2016 en 2017.

In 2011 verloor ze met Györi Kc  de finale van de Champions League van Buducnost.

  

Deel dit bericht