Metz verschalkt Gyori KC in kwart finale CL

Vorige week verloren de handbalsters van Györi Kc met Nycke Groot en Yvette Broch de bekerfinale na een 29-29 eindstand met 32-34 na het nemen van strafworpen tegen Ferencvaroc met Danick Snelder, daarmee verloor Gyori dit seizoen de eerste prijs, die ze vorig seizoen hadden gewonnen, aan de concurrent. Voor het kampioenschap ligt men op koers met een voorsprong van zes punten op Ferencvaroc.

Toch lijkt het of de motor van de tweevoudige Champions league winnaar een beetje aan het haperen is. Zondagmiddag moest men, zij het uiteindelijk met een doelpunt verschil, maar toch, buigen voor Metz Handball met Ally Luciano in de eerste kwartfinalewedstrijd van de Champions League. Nog nooit is de twintigvoudige Franse kampioen zover gekomen in de Europese geschiedenis van de Champions League

Na een gelijk opgaande eerste helft waarbij de voorsprong een enige regelmaat van eigenaar wisselde en men uiteindelijk met een 16-16 stand de kleedkamers in trok zag het er in de tweede helft toch geheel anders uit. Metz nam het heft in handen en kwam op een vijf punten voorsprong 28-23.  Met nog 12 minuten te spelen zag de wereld er niet zo rooskleurig uit voor de Hongaarse Kampioen en er dreigde misschien wel een vroegtijdige uitschakeling in de Champions League.

Na een time-out rechtte Gyori nog maar eens een keer de ruggen. Via Yvette Broch, tweemaal Görbicz en eenmaal Pujalak werd met nog zeven minuten te spelen de aansluiting weer gevonden bij 28-27. De gelijkmaker leek maar niet te willen vallen maar met nog minder dan drie minuten te spelen werd het dan toch 30-30. Zaadi Deuna zette Metz weer op voorspong waarna Nora Mork met nog 27 seconden te spelen  met haar tiende treffer de 31-31 scoorde, , Maar bij Metz moet men Ana Gross, ook goed voor tien treffers, niet laten schieten want dan is het heel vaak raak. Ook nu kreeg de Sloveense zeven seconden voor tijd de bal en haalde uit van tien meter en bezorgde Metz dan toch nog de verdienden 32-31 overwinning.

Of het genoeg is voor een plek in de final4 dat wordt volgende week uitgevochten Wanneer beide ploegen elkaar in Gyor treffen voor de alles beslissende wedstrijd.

Ailly Lucian scoorde drie keer voor Metz. Yvette Broch en Nycke Groot deden dat beide drie keer voor Gyori