Nieuws

Michel Kranzen: Een zeer interessante poule met sportieve mogelijkheden

Op weg naar het WK handbal 2019 neemt België het in de kwalificaties op tegen Turkije, Griekenland en Nederland. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor de play-off wedstrijden die in juni 2018 georganiseerd worden.

Alle drie de gelote landen zijn geen onbekenden voor de Zuiderburen. Begin dit jaar speelden België en Nederland twee vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar. Beide landen wisten elk één wedstrijd te winnen. Griekenland werd in de zomer van 2015 verslagen waarna de Belgen in april 2016 twee keer overtuigend Turkije versloegen en België zich voor het eerst sinds jaren weer wist te plaatsten voor de Europese kwalificaties.

“Zowel voor de sportieve staf als voor de spelers zijn het gekende tegenstanders” zegt Michel Kranzen, assistent trainer van De Belgische nationaleploeg. “Van alle drie de landen hebben we in het verleden al gewonnen maar we hebben ook al van elk land verloren. Het is een zeer interessante poule met sportieve mogelijkheden. Nederland is op papier de taaiste en moeilijkste tegenstander maar we mogen niemand onderschatten. Laat me zeggen dat het een haalbare poule is maar dat we ervoor zullen moeten knokken. Een derby van de Lage Landen met inzet lijkt me heerlijk en tegelijk ook onvoorspelbaar.”

“Dit is voor ons een gunstige loting” zegt Piet Moons, voorzitter van de KBHB. “Dit geeft ons de mogelijkheid om sportief en organisatorisch opnieuw een stap voorwaarts te zetten. Met twee keer een wedstrijd tussen België Nederland is voor beide landen organisatorisch een geschenk. Sportief wordt het een dubbeltje op zijn kant. Laat ons er samen met de Nederlanders een feest van maken en aan de rest van Europa tonen wat onze BENE-League competitie waard is.”

Als België zijn groep wint speelt het in juni een barragewedstrijd waarna de winnaar van de dubbele ontmoeting zich plaatst voor het WK handbal van 2019.  

Deel dit bericht