Nieuws

Midweeks programma nacompetitie eerste divisie

Dinsdag, woensdag en donderdag worden de vier wedstrijden uit de tweede ronde van de nacompetitie uit de Eerste divisie gespeeld.

Vandaag staat de wedstrijd tussen DIOS en Nieuwegein op het programma. Nieuwegein verraste afgelopen weekend met een overwinning in de uitwedstrijd bij FIQAS Aalsmeer 3 terwijl DIOS zijn meerdere moest erkennen in Olympia

Voor DIOS misschien wel de belangrijkste wedstrijd van deze nacompetitie om in de race te blijven voor de winst in deze  korte competitie die aan het einde voor de winnaar uitmond in een best of two tegen de nummer negen van de Eredivisie degradatiegroep. De nipte nederlaag tegen Olympia verontrustte coach Koster niet. “De ploeg kan tevreden zijn over hun spel. Ze hebben als collectief gespeeld en dat geeft vertrouwen voor de rest van de nacompetitie”.

Voor Nieuwegein geldt dat ze bij een tweede zege serieus kunnen gaan meespelen om de titel van algeheel periodekampioen. Belangrijk bij deze wedstrijd is of en hoe de spelers de wedstrijd van afgelopen weekend verteerd hebben. Bij Nieuwegein ontbreekt Menno van der Grift die als fysiotherapeut met Oranje U19 in Denemarken is voor een trainingsstage en twee oefenwedstrijden tegen Denemarken.

Voor de tweede herenwedstrijd die woensdagavond op het programma staat geldt dezelfde situatie. Aalsmeer 3 moet winnen om eventueel als dat nodig mocht zijn een gooi te kunnen doen naar de titel van algeheel periodekampioen om eventuele de promotie degradatiewedstrijden te kunnen gaan spelen. Ook hier zal Olympia jagen op de tweede zege om meteen bovenin mee te kunnen blijven draaien en om een concurrent voor de eindzege op achterstand te zetten.

11 april 20:00 uur  DIOS - Nieuwegein

12 april 20:00 uur FIQAS/Aalsmeer 3 - Olympia ´89

Dames

12 april 20:00 uur Targos Bevo HC  - ZAP

13 april 20:00 uur ACMAA DSVD - PSV 

Deel dit bericht