Nieuws

Nathan Bolaers van Tongeren naar Franse Besançon

Cirkelspelers Nathan Bolaers verlaat aan het einde van het seizoen Callant Tongeren om komend seizoen te gaan spelen voor het Franse Besançon dat uitkomt in de ProLigue2 . De 26-jarige Bolaers speelde sinds 2011 bij Callant Tongeren en won in die periode twee landstitels en twee keer de Beker van België.

Nathan Bolaers ondertekende bij het Franse Besançon een contract van één jaar met een optie voor nog een jaar. “Ik probeer al enkele jaren om prof te worden en nu is het eindelijk gelukt” zegt een gelukkige Nathan Bolaers. “Ik kijk er naar uit om van mijn hobby mijn beroep te maken en om twee keer per dag in de beste omstandigheden te trainen. Ik heb zes jaar bij Callant Tongeren gespeeld en ben mijn club ontzettend dankbaar voor de kansen die ik er gekregen heb en voor de progressie die ik er heb kunnen maken. Onder hun vleugels ben ik international geworden en nu volgt een volgende logische stap. Ik zal er alles aan doen om op een mooie manier afscheid te nemen. Als we ons morgen kunnen plaatsen voor de finale van de play-offs wil ik de club verlaten met een derde titel.”

Nathan Bolaers is al de zesde international die België verlaat voor een profbestaan in Frankrijk. Hij volgt daarmee zijn broer Thomas Bolaers die er al een tijdje speelt. Eind dit seizoen verlaat Thomas Bolaers het Franse Billère en trekt, net als zijn collega internationals Simon Ooms (Hubo Initia Hasselt) en Arber Qerimi (Callant Tongeren) naar de Franse eersteklasser Cesson-Rennes, de club van bondscoach Yérime Sylla. Daar vindt het Belgische trio Jef Lettens terug, doelman bij de Red Wolves. Thomas Cauwenbergs (US Ivry) speelt bij het Parijse Ivry. De Tweede doelman van België Youri Denert vehuist naar het Duitse OHV Aurich

 “Met Nathan Bolaers trekt één van de beste cirkelspelers uit onze competitie naar het buitenland” zegt Luc Tack, voorzitter van Callant Tongeren. “Nathan had al een tijdje de ambitie om naar Frankrijk te trekken. Dat hij nu ook zijn droom kan waarmaken vind ik fantastisch voor hem. Na Arber Qerimi is Nathan Bolaers de tweede speler van Callant Tongeren die op het einde van het seizoen de club verlaat om prof te worden in Frankrijk. Dat zegt heel veel over onze clubwerking en daar ben ik best fier op.”

Deel dit bericht