Nederlaag Belgie tegen Litouwen komt hard aan

De Belgische handballers hebben hun derde EK kwalificatiewedstrijd woensdagavond in Leuven, na een 18-15 ruststand met 29-33 verloren van Litouwen ondanks dat onze zuiderburen kort na rust op een vijf punten voorsprong komen: 20-15.

Na een gelijkopgaande eerste 26 minuten waarin beide ploegen niks voor elkaar onder deden maar België alleen steeds de voorsprong pakte waarna Litouwen gelijk maakt pakte België in de laatste vier minuten van de eerste helft ineens een drie punten voorsprong. Vanuit het niets ging het vlot van 14-14 naar een 18-15 ruststand.

In de tweede helft komt België op een vijf punten voorsprong 20-15 maar vanaf de 34e minuut wordt het minder en loopt Litouwen snel in. In de 40e minuut komen Litouwers dan ook weer langszij bij 21-21. Daarna gaat het nog gelijk op tot 25-25.

Bij België gaat het steeds moeizamer en er worden steeeds meer kansen gemist. Het gaat helemaal fout voor de ploeg van bondscoach Sylla. In no time loopt Litouwen dan uit naar 25-28. België probeert nog te redden wat er te redden valt maar het zit er niet meer in. Er gaat te veel fout, de kopjes gaan hangen en Litouwen loopt nog uit naar 28-33 waarna België in de laatste secondes de eindstand nog bepaalt op 29-33.

De nederlaag komt hard aan in het Belgische kamp daar waar men er vanuit was gegaan dat men deze wedstrijd moest maar ook ging winnen. Na drie wedstrijden staat men op nul punten en kwalificatie voor het EK kan men nu wel zo goed als zeker vergeten. Terwijl Litouwen evenveel punten heeft als Frankrijk en Noorwegen. Omdat Frankrijk vandaag met 35-30 heeft verloren van Noorwegen is er nog van alles mogelijk  met deze stand.

Scores Damian Kedziora 11, Thomas Cauwenberghs 4, Nathan Bolaers 3, Thomas Bolaers 2, Nicolas Danse 2, Simon Ooms 2, Arber Qerimi 2 Tom Robyns 2, Jeroen de Beule 1,