Nieuws

Nederlaag Wilhelmshavener in eerste duel

De handballers van Wilhelmshavener HV hebben het openingsduel van de competitie in de Tweede Bundesliga verloren. Tegen promovendus Eintracht Hildesheim werd het thuis, voor 1139 toeschouwers, 24-28, na een ruime achterstand halverwege: 11-17. Beste schutter bij de thuisploeg was Kaj Smits met 10 treffers waarvan zeven strafworpen. Duncan Postel (2) en Rutger ten Velde (1) waren eveneens trefzeker voor de ploeg van trainer Christian Köhrmann.

TV Emsdetten, de ploeg van Jasper Adams, opende het seizoen met winst in de uitwedstrijd bij Eintracht Hagen: 28-33. Adams scoorde viermaal.

Ook VfL Gummersbach verloor in de eerste competitieronde thuis nogal fors van Wetzlar: 22-33. De ploeg uit het Bergische Land, vorige week in de beker uitgeschakeld door tweedeklasser Saarlouis, kampt met blessures en zal ook dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten om van de drie laatste plaatsen in de Bundesliga weg te blijven.

Quintus zevende bij Robert Schumann Toernooi

De handbalsters van Virto Quintus, met de nieuwe trainer René Romeijn, namen deel aan het 28e Robert Schumann Toernooi in Oldenburg. In de groepsfase speelde Quintus niet onverdienstelijk. Tegen Oldenburg werd met 29-22 verloren. Waar iedereen dacht dat het Russische Lada de Westlandse ploeg een oorwassing zou geven, weerde Quintus zich enorm goed: 26-21. Tegen BVB Dortmund was die krachtsinspanning te merken: 29-14. Voor de 7e plek won Quintus tot slot van Spono Eagles: 22-17.

Deel dit bericht