Nieuws

Nederland heren stijgen als een speer op de Europese ranking naar plaats 18

Het blijft een onwaarschijnlijke beslissing van de EHF om de Nederlandse kampioen OCI-LIONS compleet uit te sluiten van deelname aan de Champions League op basis van een aantal onduidelijke en snel ingevoerde criteria waarop de EHF dit jaar zegt de ploegen te hebben beoordeelt voor deelnamen aan de Champions League.  Niemand was echter vooraf gekend in deze beoordelingswijze laat staan in de criteria die men daarvoor zegt te hebben gebruikt.

Een maatregel die echte niet alleen de Nederlandse kampioen heeft getroffen maar zeker consequenties heeft voor het gehele Nederlandse heren handbalbal.

Dat de uitsluiting onterecht is bewijst de nieuwe Europese Ranking waarop de deelname aan de Europese bekertoernooien in het seizoen 2018/2019 wordt gebaseerd stijgt Nederland opnieuw verder met stip door van de 23e naar de 18e plaats, mede ook door het succes van Hurry Up van afgelopen seizoen toen zij de Halve finale van de Challenge cup bereikte. Ter vergelijking twee jaar geleden stond Nederland nog op de 32e plaats.

Dat betekend dat men voor het seizoen 2018/2019 opnieuw in aanmerking komt voor een Champions League plaats, één EHF Cupplaats en twee plaatsten in de Challenge Cup.  

Landen die dit seizoen wel mogen meedoen aan de Champions League en al achter Nederland eindigde op de ranking van dit seizoen zoals Turkije die zelfs rechtstreeks is toegelaten, en Oostenrijk maar ook Slowakije en Finland die respectievelijk drie en een plaats boven Nederland stonden zakken naar benden en staan inmiddels allemaal ver achter Nederland.

Je vraagt je af waarom de EHF nog een dergelijke ranking maakt als zij zichzelf het recht toe-eigent om te bepalen welke club zij wel of niet toelaten. Zo´n Europese ranking heeft dan ok geen enkele waarde. Kijk Hier de Europese Ranking voor de heren.

De Nederlandse vrouwen blijven stabiel op de Europese Ranking. Kijk hier de dames Ranking

Deel dit bericht