Nederland om de gouden schaal tegen Noorwegen

Driemaal is scheepsrecht, zo luidt het Nederland spreekwoord. Want net als in de WK finale (23-31) een jaar gelden en tijdens de Olympische Spelen in de wedstrijd om het Brons (26-36) gaan de Nederlandse handbalsters zondagavond om 18:00 uur opnieuw spelen om de hoofdprijs tegen Noorwegen. Ditmaal is de Europese titel met de bijbehorende gouden schaal de inzet.

Noorwegen versloeg in een zinderende tweede halve finale Frankrijk met 16-20. In de laatste acht minuten zakte de Franse ploeg helemaal door het ijs. Een zwaar bevochten 16-15 voorsprong, welke werd gerealiseerd na een 11-13 achterstand  werd prijsgegeven en daarmee verloor Frankrijk voor de derde maal in een halve finale van Noorwegen.

Het Franse team begon sterk aan de wedstrijd. Zij pakte een 7-4 voorsprong maar met een 0-7 score van Noorwegen verdween deze als sneeuw voor de zon: 7-11 werd het met nog vier minuten te spelen in de eerste helft. In de slotfase kon Frankrijk er echter nog twee bij prikken (9-11) russtand waarna men direct na rust weer op gelijke hoogte kwam: 11-11. Noorwegen liep weer uit naar 11-13 maar Frankrijk herpakte zich nog eenmaal en kwam op een 16-15 voorsprong uit waarna men als nog alles uit handen gaf.

Frankrijk speelt zondag om het brons tegen Denemarken terwijl Nederland tegen Noorwegen gaat spelen om de gouden schaal.