Nederland U18 treft opnieuw Brazilië voor plaats 5 t/m 8

Na de uitschakeling voor de halve finale treft het Nederlands handbalteam U18 in de strijd om de plaatste vijf t/m acht Brazilië.

In de groepsfase trof Nederland de Zuid Amerikaanse handbalsters al als tegenstander en gaf toen de wedstrijd tussen de 43e minuut en de 50e minuut uit handen. Brazilië boog toen een 19-18 achterstand om in een 20-23 voorsprong. Die achterstand kon Nederland niet meer goed maken en verloor uiteindelijk met 24-29. Brazilië eindigde als met o.a die overwinning tweede in groep A en won in de achtstefinale met 26-29 van Noorwegen maar verloor woensdagmiddag in de kwartfinale nipt met 25-24 van Montenegro. Brazilië kon een 6-10 achterstand vijf minuten voor rust ombuigen in een 18-14 voorsprong tien minuten na rust. Het bleek niet voldoenden want met nog acht minuten te spelen pakt Montenegro bij 19-20 weer de voorsprong die men in een spannende slotfase wist vast te houden.

De wedstrijden om de plaatsten 5 t/m 8 worden ook in Ohrid gespeeld. Vrijdag 1 augustus om 12.15 uur moet Nederland het gaan opnemen tegen Brazilië. De winnaar speelt zondag om plaats 5 en 6 tegen de winnaar van Rusland - Korea de verliezer om plaats 7 en 8 tegen de verliezer van Rusland - Korea