Nieuws

Nederlands Damesteam op trainingskamp naar Lanzarote

Een mix van handbaltrainingen en teambuilding

Het Nederlands Damesteam reist in juni af naar Lanzarote voor een 12-daags trainingskamp. Vanwege het behalen van de zilveren medaille tijdens het EK in Zweden, hoeven de Oranje-dames geen WK play-off wedstrijden te spelen en dus is er tijd in de agenda voor een trainingskamp. “We hebben niet vaak de mogelijkheid om samen te komen en daarom is deze week waardevol”, aldus bondscoach Helle Thomsen.

Het trainingskamp staat in het teken van handbaltrainingen en teambuilding. “We gaan niet liggen relaxen op het strand”, zegt de Deense lachend. “Normaal gesproken moeten we altijd een wedstrijd voorbereiden als we samen komen, maar dat hoeft nu niet. We gaan serieus trainen met het oog op de toekomst.”

Daarnaast is er ruimte voor andere activiteiten. Het trainingskamp vindt plaats van 4 t/m 15 juni op het complex La Santa. “Daar kun je honderd verschillende dingen doen. Van fietsen, dansen, surfen tot klimmen. Alle faciliteiten zijn er”, vertelt de bondscoach uit ervaring. “Met mijn oude club FC Midtjylland ben ik er tien keer eerder geweest. Het is goed voor het Nederlands team om daarheen te gaan.”

Een aantal bekende namen reist niet af naar het Canarische Eiland. “Maura Visser, Lynn Knippenborg, Yvette Broch en Sanne van Olphen zijn niet honderd procent fit. Samen hebben we besloten dat het beter is om niet mee te gaan. Na een lang seizoen zorgen we goed voor ze.”

Aangezien er twee vliegtuigstoeltjes onbezet zouden zijn, heeft Thomsen de selectie aangevuld met Delaila Amega en Anouk Nieuwenweg. Hieronder de namen van alle speelsters die bij het trainingskamp aanwezig zijn:

Selectie

  1. Jasmina Jankovic  --- TuS Metzingen
  2. Tess Wester  ---  SG BBM Bietigheim
  3. Laura van der Heijden  ---   Team Esbjerg 
  4. Jessy Kramer  --- Toulon Saint Cyr Var Handball
  5. Debbie Bont  ---  Kobenhavn Handbold
  6. Danick Snelder   --- Ferencvarosi TC
  7. Sanne Hoekstra  ---  HSG Bensheim Auerbach
  8. Angela Malestein  ---  SG BBM Bietigheim
  9. Kelly Dulfer --- VfL Oldenburg
  10. Lois Abbingh  ---  Issy Paris
  11. Nycke Groot   ---  Györi Audi ETO KC
  12. Rinka Duijndam  ---  Bad Wildungen
  13. Inger Smits  --- VfL Oldenburg
  14. Kelly Vollebregt  --- TuS Metzingen
  15. Martine Smeets  ---  SG BBM Bietigheim
  16. Michelle Goos ---  Buxtehude SV
  17. Esther Schop  --- Nantes Loire Atlantique
  18. Anouk van de Wiel --- TSV Bayer 04 Leverkusen
  19. Delaila Amega  --- TuS Metzingen
  20. Anouk Nieuwenweg  --- Bad Wildungen 
Deel dit bericht