Nieuws

Nederlandse Beachhandbalsters eindigen achtste

De Nederlandse Beach handbalsters zijn op het EK in het Kroatische Zagreb uiteindelijk op een achtste plaatst geëindigd. In de laatste wedstrijd van het toernooi die om de plaatsten zeven en acht tegen Frankrijk ging met 2-1 verloren.

Nederland na met 18-16 winst in de eerste set nog wel een 1-0 voorspong maar de tweede set trok Frankrijk met 20-21 uiteindelijk aan het langste eind. De shoot outs die volgde werden opnieuw ook nu een prooi voor de tegenstand. Met 2-6 winst trok Frankrijk aan het langste einde en pakte daarmee de eindzege en de zevende plaats op het EK.

Scores voor Nederland kwamen vandaag van; Eefke ter Sluis 14, Krista Mol 10, Isabel Bernard 6, Danielle Rozing 6, Maud van de Borst 2 en Kim Schuurbiers 2.

Daarmee eindigt het EK voor de Oranje dames in een teleurstelling. Men was gekomen voor een plaats bij de eerste vier en dat zat er zeker ook in. Nederland bereikte de kwart finale als enige ongeslagen maar na een uitstekende eerste set tegen Polen klapte Oranje vervolgens helemaal in elkaar in de tweede set waarna men de wedstrijd na de shoot-out verloor en een droom uiteen zag spatten. Die klap is Oranje niet meer te boven gekomen . Er volgde nog drie nederlagen met als resultaat slechts de achtste plaats in de eindranking.

Deel dit bericht