Nieuws

Nederlandse dames selectie voor twee interlands tegen IJsland

Het Nederlands Damesteam komt voor het eerst na het succesvolle EK in Zweden weer bij elkaar voor een trainingsstage van 13 tot en met 18 maart 2017 op Nationaal Sportcentrum Papendal. De selectie van bondscoach Helle Thomsen speelt tevens twee oefeninterlands tegen IJsland, in Almere en in Emmen.

Opvallende afwezigen in de selectie zijn Estavana Polman en Martine Smeets. Polman is zwanger en Smeets, die het EK aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een knieblessure, is niet opgeroepen door de Deense bondscoach. “Op de linkerhoek wil ik graag nieuwe speelsters aan het werk zien. Dit is een ideale gelegenheid daarvoor,” zegt Helle Thomsen over de keuze om niet Smeets maar Sanne Hoekstra op te roepen. Ook Daisy Hage van het Westlandse Virto/Quintus mag tijdens de trainingen laten zien wat ze in huis heeft.

De Oranjedames spelen de eerste wedstrijd tegen IJsland op vrijdag 17 maart in Almere. De wedstrijd in de Topsporthal start om 19.30 uur. Het tweede duel tegen dezelfde tegenstander volgt een dag later, op zaterdag 18 maart om 15.30 uur in sporthal Angelslo in Emmen.

De kaartverkoop voor de oefeninterlands tegen IJsland start op donderdag 9 februari om 9.00 uur ‘s ochtends. Kaarten kunnen worden besteld via  http://www.handbal.nl/oneteamonedream/media/.

“We hebben niet vaak de kans om met elkaar te trainen en wedstrijden te spelen. Zo kunnen we nieuwe dingen proberen en nieuwe speelsters aan het werk zien. Daarom vind ik het ook belangrijk om wedstrijden te spelen. Het is mooi dat we ons door het hele land aan het Nederlandse publiek kunnen laten zien na het succesvolle EK. Ik ben blij met een tegenstander als IJsland. Ze hebben een interessant team en een nieuwe goede trainer,” aldus Helle Thomsen.


Selectie:

  1. Jasmina Janković --- TuS Metzingen Duitsland
  2. Tess Wester --- SG BBM Bietigheim,Duitsland  
  3. Laura van der Heijden --- Team Esbjerg Denemarken
  4. Jessy Kramer ---  Toulon Saint Cyr Var Handball Frankrijk  
  5. Debbie Bont --- København Håndbold Denemarken  
  6. Danick Snelder --- FTC Rail-Cargo Hungaria Hongarije
  7. Sanne Hoekstra --- HSG Bensheim Auerbach Duitsland  
  8. Michelle Goos --- Buxtehuder SV Duitsland  
  9. Lynn Knippenborg --- Buxtehuder SV Duitsland  
  10. Angela Malestein --- SG BBM Bietigheim Duitsland  
  11. Kelly Dulfer --- VfL Oldenburg Duitsland  
  12. Sanne van Olphen --- Toulon Saint Cyr Var Handball Frankrijk  
  13. Lois Abbingh ---  Issy Paris Hand Frankrijk
  14. Yvette Broch ---  Györi Audi ETO KC Hongarije  
  15. Nycke Groot --- Györi Audi ETO KC Hongarije  
  16. Maura Visser ---  SG BBM Bietigheim Duitsland  
     

Vanaf woensdag 15 tot en met vrijdag 17 maart wordt de selectie aangevuld met de volgende speelsters:

  1. Rinka Duijndam  --- Bad Wildungen Duitsland   
  2. Annick Lipman  --- Vipers Kristiansand Noorwegen
  3. Daisy Hage  --- Virto/Quintus Duitsland   
  4. Inger Smits  --- VfL Oldenburg Duitsland   
  5. Kelly Vollebregt --- TuS Metzingen Duitsland   
  6. Esther Schop --- Nantes Loire Atlantique HB Frankrijk  


Technische staf

  • Helle Thomsen – Bondscoach
  • Olga Assink – Assistent trainster
  • Debbie Klijn – Assistent trainster
  • Jelle Heisen – Fysiotherapeut
  • Carla van Dijk – Teammanager

 

Het Nederlands Damesteam speelde dertig keer eerder tegen IJsland. Maar liefst 28 keer won Nederland, terwijl IJsland twee keer de sterkste was. De laatste ontmoeting tussen beide teams was op 23 september 2011 in het Poolse Chorzów. Tijdens het Turniej o Puchar Śląska won Oranje overtuigend met 29-23.

Bij het EK werd de ploeg van bondscoach Helle Thomsen tweede, de beste prestatie ooit. Na twee weken fantastisch handbal kwam Oranje in de finale tegen wereldkampioen en titelverdediger Noorwegen één doelpunt tekort om er een verlenging uit te slepen: 30-29. Met het bereiken van de halve finale had Oranje zich al rechtstreeks gekwalificeerd voor het WK van 1 tot en met 17 december 2017 in Duitsland. 

Deel dit bericht