Nieuws

Nederlandse handballers naar Letland.

Ter voorbereiding op de laatste vier wedstrijden van het WK-kwalificatietoernooi die in de eerste twee weken van januari gespeeld gaan worden, gaat de Nederlandse herenploeg van 27 t/m 30 december op trainingsstage naar Letland. Men neemt deel aan een vierlanden-toernooi. Tijdens dit voorbereidingstoernooi gaat Oranje drie wedstrijden spelen tegen Egypte, Estland en Letland.

Op dinsdag 2 januari vertrekt Oranje dan naar Turkije waar de op donderdag 4 januari de eerste confrontatie met de Turken op het programma staat. Zondag 7 januari, om 14:00 uur, staat dan in Sittard de return tegen Turkije op het programma. 11 januari wacht dan de  uitwedstrijd tegen Griekenland en het slotstuk zal op zaterdag 13 januari om 19:00 uur opnieuw in Sittard plaats vinden wanneer Nederland en België elkaar voor de tweede keer ontmoeten.  

Estland en Letland bereiden zich ook voor op hun WK kwalificatiewedstrijden. Estland speelt in een groep met drie landen en heeft afgelopen week twee wedstrijden gespeeld tegen Bosnië Herzegovina. Uit werd met 31-24 verloren en thuis met 29-25 gewonnen. 3 en 7 januari speelt men de laatste twee wedstrijden tegen Zwitserland.

Letland speelt in het weekend van 12 t/m 14 januari het WK kwalificatietoernooi in toernooivorm in Litouwen. Tegenstanders zijn dan Litouwen, Israël en Georgië.  

Deel dit bericht