Nieuws

Nederlandse handballers verliezen van België

De Nederlandse handballers hebben zaterdagmiddag in de Maaspoort in Den Bosch de oefenwedstrijd tegen België na een 12-14 ruststand met 27-31 verloren. Bondscoach Joop Fiege moest noodgedwongen een beroep doen op veel jonge spelers omdat de de Duitse internationals nog niet beschikbaar waren en Dario Polman, Jorn Smits en Samir Benghanem zich geblesseerd hadden moeten afmelden. 

In Den Bosch maakte twee spelers hun debuut in Oranje: Niels Poot en Rutger ten Velde. Alex Smit, Ivar Stavast en Dani Baijens pakte hun tweede interland cap

Nederland had het moeilijk met het beproefde recept van de Belgen die continu in de aanval de doelman wisselde voor een extra cirkelspeler. Dat maakt dat men in de dekking nauwelijks kan uitstappen op de Belgische opbouwers want dan komt er altijd een cirkelspeler vrij te staan die dan makkelijk aangespeeld kan worden door Qerimi. Daarnaast zag het er in dekking bij Oranje vooral aan de linkerkant niet goed uit. Thomas Cauwenberghs en Jeroen de de Beule konden dan ook veelvuldig vanaf de rechterkant scoren. Maar ook Qerimi kon geregeld met zijn befaamde onderhandse schot vanaf het midden scoren.

Bij Oranje wisselde de bondscoach veelvuldig door wat het spel niet altijd ten goede kwam.  er waren toch te veel momenten dat het mis ging bij Oranje omdat de spelers elkaar niet begrepen. Wel kon men vijfmaal profiteren van het feit dat België geen keeper in het doel had staan  en scoren in een leeg doel. Het woog echter niet op tegen de momenten dat België zijn man meer situatie goed wist uit te spelen.

Oranje keek dan ook het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Men kon wel geregeld op gelijk hoogte komen maar wist vervolgend nooit eroverheen te gaan.

In de eerste helft start België sterk en komt op 2-6  maar bij 8-8 komt Oranje dan wel weer voor het eerst langszij, Toch ziet men België dan toch weer weglopen naar 9-12, waarna er gerust werd bij 12-14

Ook in de tweede helft hangt Oranje steeds aan het elastiek Telkens als men gelijk komt loopt België weer twee doelpunten uit. Met nog 12 minuten te spelen staat het voor het laatst gelijk bij 22-22. Waarna België in de slotfase van 24-26 kon weglopen naar de 27-31 eindzege.   

Vanaf maandag sluiten de in Duitsland spelende internationals ook weer aan op Mark Bult en Fabian van Olphen na. Dan gaat men zich voorbereiden op de belangrijke EK kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken van komende woensdag in Almere

Scores Nederland: Ales Smit 1, Pim Augustinus 1, Rutger ten Velde 1, Toon Leenders 2, Nick de Kuyper 1, Luc Steins 7, Léon van Schie 1, Joris Baart 2, Ivo Steins 1, Ivar Stavast 2, Dani Baijens, Tommir Falke 3, Mark van de Beucken 1, Niels Poot 1.

Scores België: Simon Ooms 1, Thoma Bolaers 1, Julien Devisch 1, Thomas Cauwenberghs 7, Nicolas Danse 1, Benoit Neuville 3 Damian Kedziora 5, Yves Vancosen 2, Nathan Bolaers 2, Arber Qerimi 3, Jeroen de Beulen 4  

Deel dit bericht