Nederlandse handbalsters al zeker van de halve finale bij EYOF

De Nederlandse handbalsters, met Fenne Rijks (Helden), hebben dinsdagavond ook de tweede groepswedstrijd bij het EYOF toernooi gewonnen. Na een ruststand van 15-10 werd Noorwegen met 30-14 verslagen.

Vanaf het begin nam Nederland het heft in handen. Via een 3-2 voorsprong na vijf minuten weet Oranje de voorsprong verder uit te breiden naar 7-4 halverwege de eerste helft. Noorwegen kan dan nog even aanklampen 8-6 maar dan loopt de ploeg van Erik van der Wel en Natasja Burgers uit naar een verschil van vijf doelpunten (11-6) die men weet te handhaven tot aan de rust: 15-10.

In de tweede helft komt Noorwegen er  nauwelijks nog aan te pas. Nederland blijft gestaag de voorsprong verder uitbouwen terwijl Noorwegen het doel nauwelijks weet te vinden. Ook met een offensieve dekking kan Noorwegen Nederland niet van het scoren afhouden en Via 19-12 wordt het halverwege de tweede helft 22-13. De Noorse coach probeert nog middels een time-out zijn ploeg in het goede spoor te krijgen maar niets wilde lukken en uiteindelijk pakt Nederland een ruime 30-14 overwinning. Met dit resultaat is Nederland al zeker van de halve finale op donderdag.

Scores Nederland: Tess van Buren 10, Anouk Nieuwenweg 9, Romy Zengerink 4, Roos van Leeuwen 3, Hanne van Rossum 1, Danique Boonkamp 1, Tamara Haggerty 1 en Anouk Zwinkels 1.

Vandaag speelt Oranje om 20.00 uur tegen Duitsland, dat met twee overwinningen ook al zeker is van de halve finale. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de halve finale tegen de nummer twee van de andere groep.