Nederlandse handbalsters U18 spelen voor plaats 5 op het WK

De Nederlandse handbalsters gaan zondag spelen voor plaat vijf. Vrijdagmiddag werd Brazilië na een 12-13 ruststand met 30-27 verslagen. In de groepsfase was Brazilie nog met 24-29 te sterk voor Oranje. De wedstrijd om plaats vijf gaat tegen Korea dat Rusland na een 13-13 ruststand met 28-26 heeft verslagen.

Nederland tegen Brazilië was een wedstrijd waarin de kansen voor beide ploegen zich verschillende malen hebben gekeerd. De Opening was er een waarin beide ploegen de eerste drie treffers om en om scoorde: 3-3 (4’). Vervolgens was het Nederland dat de eerste klap kon uitdelen en na negen minuten op een 8-4  voorsprong kwam. Brazilië antwoordde met drie treffes op rij (8-7) maar Nederland kon de voorsprong nog een keer uitbreiden naar 9-7. Vervolgens nam Brazilië het heft in handen en kwam vijf minuten voor rust op een 11-13 voorsprong. In de laatste vijf minuten was het alleen nog Tessa van Zijl die een keer doel wist te treffen hetgeen voor Nederland een kleine achterstand betekende bij de rust: 12-13

De openingsfase van de tweede helft was weer voor Nederland. Vier minuten na rust had Oranje weer een voorsprong te pakken (15-14) maar vier Braziliaanse doelpunten op rij zette Oranje weer op een 15-18 (41’) achterstand. Nu was het weer de beurt aan Nederland. In goed vier minuten had men de achterstand opnieuw omgebogen in een voorsprong. Precies halverwege de tweede half zette Jill Meijer Oranje op 20-19. Tot 24-24 bleef het vervolgens spannend en werd er om en om gescoord, maar met nog zes minuten op de klok nam Oranje via tweemaal Haggerty en eenmaal Meijer definitief afstand van Brazilië. De drie punten voorsprong (27-24) liet Oranje zich in de resterende vijf minuten niet meer uit handen nemen. Waarna Delaila Amega de eindstand op 30-27 bepaalde.

Scores voor Nederland: Delaila Amega 8, Tamara Haggerty 6, Jill Meijer 6, Anoul Zwinkels 4. Hanne van Rossum 4, Tessa van Zijl 1, Fenne Rijks 1.