Nederlandse handbalsters verliezen van Duitsland

De Nederlandse handbalsters hebben zaterdag de eerste van de twee oefennterlands tegen Duitsland verloren. De selectie die in Magedeburg tegen Duitsland aan trad omvatte slechts twee A-internationals. De overige Nederlandse internationals die in Duitsland spelen waren niet opgeroepen terwijl alle andere speelsters niet beschikbaar waren in verband met competitieverplichtingen in hun buitenlandse competitie.

Na een 11-9 ruststand verloor Oranje met 23-18. In de eerste helft was het nog een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin Duitsland steeds een voorsprong kon pakken van twee doelpunten die dan weer door Nederland teniet werd gedaan. Bij 2-2, 4-4 en 8-8 (22')  kwam Oranje steeds weer langszij maar er overheen gaan lukte niet. In het laatste deel van de eerste helft liep Duitsland uit een 11-9 ruststand.

In de tweede helft kon Duitsland in eerste instantie de marge langzaam opvoeren: van 12-9 ging naar 14-10. Halverwege de tweede helft liep Duitsland weg  bij Nederland: binnen enkele minuten tijd ging het van 18-12 naar 20-12 (47’) en leek Oranje overlopen te worden overlopen. Maar in het laatste deel wist men uiteindelijk de schade nog te beperken tot vijf doelpunten verschil: 23-18.

Vandaag staat in Berlijn de tweede ontmoeting tussen beide landen op het programma.

Beide wedstrijden vinden plaats in het kader van het 100 jarig bestaan van het Duitse handbal. De mannenploegen van Duitsland en Spanje spelen eveneens rond dit jubileum tweemaal tegen elkaar. Zaterdag verloor de Duitse ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Christian Prokop met  24-26.