Nederlandse handbalsters zaterdag wel veel te sterk voor IJsland

De Nederlandse handbalsters hebben zaterdagmiddag in Emmen met ruime cijfers de tweede  oefeninterland tegen IJsland na een 22-8 ruststand met 38-18 gewonnen. Oranje dat op de hoeken na in zijn vaste basisopstelling begon met Groot, Broch, Wester, Abbingh en Van Olphen, speelde zoals men dat van Oranje mag verwachten en liet vooral in de eerste helft het handbal zien waarvoor de supporters ook naar de sporthal komen en de handen op elkaar krijgen.

In de eerste dertig minuten overrompelde Oranje IJsland. Vooral als de tandem Nycke Groot Yvette Broch in het veld staat toonde Oranje aan over grote klasse te beschikken en was men onhoudbaar voor de tegenstander. Als dan ook de schotkracht van Lois Abbingh en Sanne van Olphen op zo’n moment effectief is dan is het met de tegenstander zo gedaan. Halverwege de eerste helft staat er dan ook een 13-5 tussenstand op het scorebord. Vervolgens komt er een fase waarin het scoren wat stokt maar vanaf 15-7 loopt Oranje in het laatste deel van de eerste helft weg nar de 22-8 ruststand.

De tweede helft begint rommelig en dat kan Oranje maar moeizaam ombuigen. De eerste 20 minuten van de tweede helft loopt het wat scoren betreft dan ook gelijk op naar 29-15. In de laatste tien minuten krijgt men dan toch weer meer controle over de wedstrijd en loopt men alsnog weg naar een overwinning met 20 doelpunten verschil: 38-18.

Scores voor Oranje Lois Abbingh 7, Yvette Broch 6, Sanne van Olphen 4, Laura van der Heijden 3, Michelle Goos 3, Sanne Hoekstra 3, Danick Snelder 2, Debbie Bont 2, Nycke Groot 2, Kelly Vollebregt 2, Jessy Kramer 1, Kelly Dulfer 1, Lynn Knippenborg 1.