Nieuws

Nederlandse heren handballers U20 winnen van Duitsland

De Nederlandse heren handballers U20 zijn hun voor bereiding voor het EK in Denemarken na een aantal dagen hard en intensief trainen goed begonnen. Tegen titelverdediger Duitsland won de ploeg van interim bondscoach Monique Tijsterman in de Topsporthal IISPA in Almelo met 33-32

Aanvoerder Rik Elissen en doelman Mark van den Beucken speelden hun 50ejeugdinterland en naast een presentje van het NHV was deze overwinning natuurlijk ook een prachtig cadeau.

In de goed gevulde sporthal pakte Nederland Duitsland vanaf het begin bij strot met een  offensieve dekking. Na tien minuten stond er mede door goed keeperswerk een stand van 6-2 op het scorebord . Met goed verdedigen om vervolgens om te schakelen op de snelle tegenaanval  verraste men de Duitsers behoorlijk. Deze concentratie kon de ploeg de gehele wedstrijd goed volhouden waarbij het verschil tussentijds zelfs opliep naar zeven doelpunten

Duitsland kwam wel weer terug maar wat de Duitse bondscoach Marcus Bauer ook probeerde maar Oranje bleef de betere ploeg onder groot enthousiasme van het publiek.  Nederland heeft dan ook een regelmatige maar ook en verdiende overwinning behaalt.

Buiten het gegeven dat Oranje als team goed heeft gespeeld waren doelman Mark van den Beucken en Epharhim Jerry de uitblinkers.

Coach Monique Tijsterman was na afloop dan ook zeer tevreden met de teamprestatie maar gaf richting het team aan dat dit pas het begin is en er op woensdag weer een wedstrijd voor de deur staat.

Voor Nederland scoorden: Ephrahim Jerry, 7, Kay Smits 6, Rik Elissen 6, Alec Smit 4, Rutger ten Velde 3,  Evert Kooijman 3, Duncan Postel  2, Rene Jaspers 2

2 minuten straf was er voor > Rutger ten Velde , Evert Kooijman en Eligio Pepels

Voor Duitsland scoorden: Claus Dominik 7, Tim Suton 4, Bjorn Zintel 4, Moritz Schade 4, Johannes Golla 3,Lukas Mertens 2, Tim Nothdurft 2, Marian Michalsczik 2, Stefan Salger 2, Robin Egelhof 1 en Patrick Gempp 1.

2 minuten tijdstraf was er voor Robin Egelhof en Stefan Salger.

Nederland heeft het goed gedaan, maar wij hebben het geluk dat wij  binnen 24 uur de kans krijgen het beter te doen en ons te revancheren, zo blikte assistent coach Wudtke optimistisch op de return vooruit.  Vanavond staat de return tegen Duitsland om 19:00 uur in Verl op het programma. 

Deel dit bericht