Nieuws

Nieuwe functie Ulrik Wilbek in Denemarken

Prominente versterking voor het Deense TM Tønder, een club in de eerste liga. De voormalige bondscoach Ulrik Wilbek, die momenteel ook kandidaat is als burgemeester van Viborg, keert als adviseur terug op het handbalpodium in zijn vaderland.  

"Het is fantastisch dat we de ervaring van iemand als Wilbek hebben kunnen binnen halen. We kunnen heel veel van hem leren, zowel op als naast het veld,” meldt voorzitter Robert Okholm in een persbericht. “Als trainer en manager heeft hij enorm veel ervaring, gekoppeld aan een grote portie professionaliteit.”

Okholm benadrukt dat “het belangrijk is dat er veel competente personen voor de club actief zijn. Dan kunnen we binnen alle geledingen van de club doorgroeien. Met Ulrik zijn we overtuigd van een prima samenwerking, hij kan ons helpen de gestelde doelen te bereiken.”

In het voorbije seizoen eindigde Tønder als voorlaatste de competitie. Met een 2 tegen 1 serie in de daaropvolgende play off tegen Skive werd klassenbehoud veiliggesteld.

Wilbek werkte tot 2016 als sportmanager bij het Deense Handbal Verbond. Daarvoor was hij zeven jaar (1991-1998) trainer van de succesvolle Deense nationale vrouwenploeg en in diezelfde functie negen jaar (2005-2014) betrokken bij de Deense mannenploeg. Tussendoor trainde hij ook nog de vrouwen- en mannenploeg van Viborg HK, traditieclub Virum-Sorgenfri en de Deense juniorenploeg.

Deel dit bericht