Nieuws

Noorwegen degradeert Rusland tot pupillen

De Nederlandse handbalsters kunnen hun borst nat maken. Wereld- en Europees kampioen Noorwegen heeft Olympische kampioen Rusland in de kwartfinale van het WK in Duitsland compleet van de mat gevaagd en gedegradeerd tot pupillen. Na de verloren halve finale tijdens de Olympische spelen had men nog een rekening te vereffenen. Woensdagavond heeft men die geincasseerd. Na een 15-8 ruststand werd Rusland kinderlijk eenvoudig met dubbele cijfers verslagen: 34-17.

Als een geoliede machine en wervelwind ging Noorwegen van start. Voordat Rusland iets in de gaten had,  stond het 8-2 op het scorbord. Een klein dipje zorgde er voor dat Rusland terug kon komen naar 8-6 en 9-7. In het slotgedeelte van de eerste helft kwamen de Russinnen er helemaal niet meer aan te pas. Met zes doelpunten op rij snelde de titelverdediger naar een 15-8 ruststand.

De tweede helft begon al even wervelend, al mocht Rusland nog de eerste treffer scoren. Noorwegen gaf niets cadeau. Nog geen drie minuten later stond het 19-9. Af en toe kon Rusland eens een doelpunt maken. Ongestoord denderde Noorwegen nog altijd in een enorm hoog tempo door:  

De Russinnen stonden er bij en hadden telkens weer het na kijken: via  22-10 en 27-13 naar 30-15. Zelfs de altijd fanatiek coachende Russische bondscoach Trefilov was getemd. Met zijn handen op zijn rug stond hij zijn speelsters zonder gebaren en stemverheffing te woord in de time-out. In de slotfase denderde Noorwegen nog door naar de 34-17 eindstand.

Topscores bij Noorwegen waren Nora Mork met negen en Sine Oftedal met acht treffers. Stine Oftedal, spelend bij het Hongarse Györi, werd gekozen tot speelster van de wedstrijd. 

Wil Oranje vrijdag langs dit Noorwegen komen, dan zal men toch uit een ander vaatje moeten tappen want elke foutje wordt genadeloos afgestraft. Met het handbal dat men tot nu toe heeft laten zien gaat dat niet lukken.   

 

Deel dit bericht