Nieuws

Nora Mork langdurig uitgeschakeld

Opnieuw forse tik voor Gyori dit seizoen

De Noorse international en rechteropbouwster Nora Mørk, spelend bij het Hongaarse Györi KC heeft maandagavond in de Champions League wedstrijd tegen het Deense Nykobing een kruisbandblessure opgelopen. Daarmee staat ze langdurig aan de kant en is het seizoen voor de onfortuinlijke 26-jarige handbalster al afgelopen.

Halverwege de tweede helft gebeurde het en het medisch onderzoek van dinsdag bevestigde het vermoeden dat men al vreesde voor een kruisbandblessure. Bij het neerkomen, nadat ze de 23-17 had gescoord, scheurde ze haar voorste kruisband in haar rechterknie. De dynamische speelster zal een lange pauze met en een  lange revalidatie moeten accepteren. Op de website van de club laat Dr. Peter Balogh weten dat de operatie indien mogelijk al binnen enkele dagen zal plaats vinden.

Het wegvallen van Mørk is niet alleen een groot drama voor de speelster zelf maar zeker ook voor de club die dit seizoen al geconfronteerd wordt met veel blessures. Desondanks speelt men nog altijd mee in de Champions League en staat men tweede in de Hongaarse competitie, na een nederlaag tegen aartsrivaal FTC Hungaria, met Laura van der Heijden en Danick Snelder.

Deel dit bericht