Ook Italiaanse Beachhandbalsters vallen ten prooi aan Oranje dames

Ook de Italiaanse Beachhandbalsters zijn in de eerste wedstrijd van de tweede ronde ten prooi gevallen aan de  dadendrang van de Nederlandse dames. Na een moeizame eerste set waarin het lange tijd gelijk op ging was het uiteindelijk Rianne Mol die het beslissende punt voor Oranje wist te scoren en daarmee de setwinst met 16-15 zeker stelde

In de tweede set ging het opnieuw geruime tijd gelijk op en Italië kwam op een 6-8 voorsprong. Vervolgens kwam  Oranje pas echt los. In de laatste vijf minuten werden de Azzurri overlopen en zegevierde Oranje in de tweede set met 25-12 en pakt daarmee opnieuw een 2-0 overwinning. Daarmee blijft Nederland opnieuw ongeslagen en ook na zes wedstrijden zonder set verlies

Topscores bij Oranje werden: Eefje ter Sluis 12 punten, Isabel Barnard 11 punten en Kin Schuurbiers 8 punten

De beste vier ploegen plaatsten zich voor de kwartfinale In de strijd om de beste uitgangspositie richting de kwartfinale won Noorwegen ook met 2-0 van Griekenland en zegevierde Frankrijk met 2-1 over Hongarije

Om17:45 uur speelt Nederland tegen Frankrijk de tweede wedstrijd uit de tweede ronde