Nieuws

Opluchting bij Beachhandballers na eerste winst

De heren Beachhandballers hadden vandaag een mooi lichtpuntje aan het einde van de groepsfase. De ploeg van het trainersduo Léon Budé en Jeroen Baats pakte op het laatste moment eindelijk de zo begeerde eerste overwinning tegen Polen. Het leverde Oranje meteen ook twee punten voor de wedstrijden in de plaatstingsronde voor de plaatsten 9 t/m 14 wat dan ook weer meteen een mooie nieuwe uitdaging gaat worden voor de Oranje equipe.

“We startte van daag tegen Rusland weer niet supersterk terwijl we wel weer leuke dingen lieten zien”, vertelt Jeroen Baats aan het einde van de derde dag van het EK Beachhandbal. “De afronding blijft een hekel punt bij ons. Dat zag je ook weer in de wedstrijd tegen Polen. Tegen de Polen pakken we de draad weer goed op. We beginnen meteen goed samen te werken en dan zie je dat het ook bij ons goed kan lopen. De dekking stond strek en dat wordt dan ook weer meteen vertaalt naar de aanval”.

“Je ziet dat er na de eerste EK overwinning ook meteen er een enorme last van de schouders van de jongens af valt. Binnen de groep merken we echter ook  meteen weer een andere spanning. Hopelijk kunnen we dit vast houden en kan dit ook tegen de komende drie  tegenstanders, Frankrijk, Zwitserland en Servie  gaan leiden tot mooie overwinningen. Dus zoals al gezegd gaan we gaan vanaf voor de negende plek, aldus Baats.

Programma Nederland plaatsingsronden 9 t/m 14

vrijdag 23 juni

10:00 uur Nederland – Frankrijk

14:00 uur Nederland – Zwitserland   Court 2

Nederland – Servië Tijd en Dag nog niet bekend 

Live: Court 1 – EK Beachhandbal

Live: Court 2 – EK Beachhandbal 

Deel dit bericht