Oranje heren U20 houden 50 minuten stand tegen Frankrijk U20

De Nederlandse heren handballers U20 hebben zaterdag in de vroege avond in het Franse Villeneuve d’Ascq de eerste van twee oefenwedstrijden gespeeld tegen wereldkampioen Frankrijk, op weg naar het Europees kampioenschap eind deze maand in Denemarken

De ploeg van Interim bondscoach Monique Tijsterman heeft zich goed herpakt tegen de Franse leeftijdgenoten na de forse nederlaag dinsdag in de tweede wedstrijd tegen Duitsland  Nederland speelde een prima wedstrijd en liet zeker in de eerste helft nog beter handbal zien dan in de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland van mandagavond in Almelo. Na een 18-19 ruststand verloor Oranje uiteindelijk wel met 38-29.

Na de openingsfase waarin men tot 5-5 gelijk opging nam Nederland brutaal de leiding. De 5-7 voorsprong bouwde men via 7-11 en 11-16 gestaag uit naar een 14-19 tussenstand met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft. In de laatste vijf minuten kwam Frankrijk wel weer sterk terug hetgeen leidde tot de 18-19 ruststand.

In de tweede helft nam Frankrijk de leiding over maar tot de vijftigste minuut deed Oranje niet onder voor de wereldkampioenen van 2015. Via 26-24 en 28-27 halverwege de tweede helft werd het 30-28 met nog tien minuten te spelen.

Op het moment dat Oranje ging doorwisselen zie je een terugval in niveau en zo kan Frankrijk in de slotfase dan nog uitlopen naar een iet wat geflatteerde 38-29 overwinning. Nederland deed vijftig minuten niet onder voor haar opponent. In tegendeel Oranje heeft het haar tegenstander erg moeilijk gemaakt.

Morgen staat om 17:00 uur de tweede oefenwedstrijd op het programma in opnieuw Villeneuve d’Ascq. Dan gaat men proberen om het nog beter te doen.

Scores voor Oranje kwamen van: Rutger Ter Velde 7, Ephrahim Jerry 7, Evert Kooijman 6, Kay Smits 4, Rik Elissen 2, Alec Smit 2, Niels Poot 1,