Nieuws

Oranje heren U20 staan weer met beide voetjes op de grond

Zo goed de Nederlandse herenhandballers U20 gisteravond tegen Duitsland hebben gespeeld zo matig was het vandaag in de return tegen Duitsland

De ploeg die onder leiding van Monique Tijsterman op weg is naar het Europees kampioenschap in Denemarken eind deze maand, verloor woensdagavond in het Duitse Verl na een 24-15 ruststand met 40-28 de tweede ontmoeting tegen de Oosterburen die daarmee hun revanche hebben genomen na de nederlaag van dinsdagavond in Almelo.

de Duitsers hadden zich tactisch goed ingesteld op de offensieve verdediging van Oranje. Nederland kon daar niet het juiste antwoord tegenoverzetten. Het was het ook allemaal net niet vandaag Oranje heeft laten zien dat ze beter kunnen. Het was dan ook een goede leerschool en na de euforie van dinsdag staat men nu weer met beiden voetjes op de grond.

Duitsland nam vanaf het begin de leiding, bouwde de voorsprong  voortdurend verder uit en toonde daarnaast een heel andere houding dan de dag ervoor: De bereidheid om meer te investeren dan op dinsdag was dan ook vanaf het begin zichtbaar. Daamee was het zeer snel duidelijk dat Duitsland vandaag deze wedstrijd zou gaan winnen.  

Scores voor Nederland door:  Rik Elissen 6, Evert Kooijman 5, Ducan Postel 5, Rutger Ten Velde 3, Niels Poot 3, Ephrahim Jerry 3, Kay Smits 2, Marwin van Offeren 2, Alec Smit 1, Joost Rombouts 1,  

Deel dit bericht