Nieuws

Oranje klaar voor eerste treffen met Letland

Deze week staan voor de Nederlandse herenhandballers de twee belangrijke EK kwalificatiewedstrijden tegen Letland op het programma. Beide landen hebben hun eerste twee wedstrijden verloren tegen Denemarken en Hongarije. Oranje verloor uit tegen Denemarken met een kleiner verschil dan Letland thuis, terwijl Nederland thuis tegen Hongarije een bijna zeker lijkende overwinning uit zijn handen liet glippen door met één doelpunt verschil te verliezen, terwijl de Letten uit dik verloren.

De krachtsverhoudingen tussen beide ploegen spreken dan ook in het voordeel van Nederland, dat vandaag in het Letse Valmiera aan hun derde EK kwalificatiewedstrijd gaat spelen , en de eerste tegen Letland deze week waarin het zijn positie moet gaan veilig stellen.

Twee overwinningen op Letland betekend sowieso een betere uitgangspositie bij de loting voor het eerste volgende EK van 2020, maar daarmee houdt Oranje ook zicht op een mogelijke plaatsing voor het EK in Kroatië. Hongarije en Denemarken spelen deze week ook twee keer tegen elkaar. Met een beetje geluk kan Hongarije vs Nederland op 18 juni nog wel eens een cruciale wedstrijd worden. Aan het eind van deze week weten we hoe beide landen er voorstaan

Letland kan ook in zijn sterkste opstelling aantreden maar dat geld ook voor Oranje dat vanmorgen nog een goede training heeft  kunnen afwerken. Iedereen is en er klaar voor om een goede wedstrijd neer te gaan zetten maar iedereen is ook fit en dus ook inzetbaar wanneer vanavond om 18:30 uur vanavond de wedstrijd van start gaat.

De wedstrijd van Oranje is voor Ziggoabonnees rechtstreeks te volgen op het open Ziggo sportkanaal 14. waarna er om 23:00 uur nog een samenvatting volgt.

De wedstrijd in Letland wordt uitgezonden op  LTV7 maar is echter niet te volgen in Nederland. 

Deel dit bericht