Nieuws

Oranje krijgt de hoofdprijs bij loting WK play-off

Met een 33-30 overwinning op België  plaatsten de Nederlandse handballers zich twee weken geleden in Sittard voor de play-offs van het wereldkampioenschap 2019 in Denemarken en Duitsland. Zaterdagmiddag, op de voorlaatste dag van het EK in Kroatië, werd in de Zagreb Arena geloot voor de play-offs.

De loting betreft negen play-off wedstrijden. Frankrijk, Denemarken en Duitsland zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK en daar komt zondag nog de nieuwe Europees kampioen bij. Die strijd gaat tussen Spanje en Zweden. De verliezer zal play-offs moeten spelen.

De overige 12 landen die het EK hebben gespeeld plus de zes landen die hun WK-kwalificatietoernooi hebben gewonnen zijn ondergebracht in twee potten middels de onderstaande indeling:

Pot 1: Zweden/Spanje, Tsjechië, Kroatië, Noorwegen, Slovenië, Wit-Rusland, Macedonië, Servië of IJsland.

Pot 2: Oostenrijk, Montenegro, Hongarije, Litouwen, Portugal, Roemenië, Rusland, Nederland en Zwitserland/Bosnië.

De loting heeft onderstaande paringen opgeleverd:

Servië – Portugal

Litouwen – IJsland

Tsjechië – Rusland

Slovenië – Hongarije

Wit Rusland – Oostenrijk

Macedonië – Roemenië

Nederland – Zweden/Spanje

Noorwegen – Bosnië /Zwitserland

Kroatië – Montenegro  

"We konden het niet veel slechter treffen met EK-finalist Spanje of Zweden ",  was de eerste reactie van assistent- bondscoach Edwin Kippers. "Natuurlijk is het heel mooi om tegen de nummer twee van Europa te spelen maar het is niet wat we hadden gehoopt. Het zal wel een hele mooie uitdaging gaan worden."

De play-offs worden gespeeld  tussen  8 tot 10 en tussen 12 tot 14 juni. De winnaars plaatsen zich voor het WK. 

Deel dit bericht