Oranje tweede in Letland na ruime winst op Estland

De Nederlandse handballers hebben hun derde en laatste wedstrijd bij het vierlanden toernooi in de Letse hoofdstad Riga gewonnen. Na de 11-16 ruststand werd er met 21-37 van Estland gewonnen. Daarmee eindigt Oranje na de nederlaag tegen Egypte op de tweede plaats.

Dertien minuten - tot 5-5 -ging het gelijk op. daarna nam Oranje via Jerrey, Jorn Smits en Leenders voor het eerst afstand: 5-9. Kay Smits en Kooijman zorgden vervolgens voor een vijf punten  voorsprong bij rust: 11-16.

De eerste tien minuten van de tweede helft kon Estland nog mee in het spoor van Oranje. Martin Gristsuk zet nog 15-21 op het scorebord voor Estland. In de laatste 20 minuten domineerde Oranje de wedstrijd en liep het met een 6-1 run run weg naar 16-27 en was de wedstrijd gelopen Uiteindelijk won Oranje met 21-37.

Oranje kan zich nu gaan opmaken voor de dubbele confrontatie tegen Turkije in het kader van de WK-kwalificaties. Op 2 januari speelt Oranje in Turkije, op  januari staat de return in Sittard op het programma.

Scores tegen Estland kwamen van: Evert Kooijman 6, Ephrahim Jerry 6, Jordy Baijens 4, Jorn Smits 4, Jasper Adams 4, Tommie Falke 3, Luc Steins 2, Joris Baart 2, Kay Smits 2, Alec Smit 2, Bart Ravensbergen 1, Toon Leenders 1.