Oranje U17 begint EK kwalificatie met verlies tegen Noorwegen

De Nederlandse handbalsters U17 zijn het EK kwalificatietoernooi in Georgie begonnen met een nipte nederlaag tegen Noorwegen Na een 18-14 ruststand verloor Oranje middels een zevenmeter die buiten de officiële speeltijd nog werd genomen met 33-32.

Het was een lastige wedstrijd voor de ploeg van bondscoach Robert Nijdam waarin in eerste instantie Noorwegen al meteen de leiding nam (5-2) Nederland was dan ook voortdurend op achtervolgen aangewezen. Verschillende malen kwam men weer terug in de wedstrijd maar daarentegen mocht Noorwegen ook weer evenzoveel keer weglopen. In het middengedeelte van de eerste helft nam Nederland het heft in handen en pakte een 7-9 voorsprong. Vanaf 9-11 was het weer Noorwegen dat het beter van het spel had en wegliep naar de 18-14 ruststand .

In de tweede helft bleef het verschil van vier treffers nog geruime tijd op het bord staan maar vanaf 24-20 (42’) ging het naar 26-26 (49’). Noorwegen kon vervolgens weer even makkelijk weg lopen naar 30-26 (53’). Met nog minder dan vier minuten was het verschil nog steeds vier doelpunten(32-28) maar Nederland vocht zich met een sterk slotoffensief weer terug in de wedstrijd. Met nog 29 seconden te spelen kwam men via Mariel Beugels met haar twaalfde treffer terug op gelijke hoogte (32-32). Noorwegen pakte de laatste time-out en trok  vervolgens nog éénmaal te aanval wat één seconden voor het einde nog een zevenmeter opleverde die vervolgens door Line Ellertsen werd benut.

Mariel Beugels 12, Carlijn Mulder 5, Britt Steegers 4, Bo van Wetering 3, Dione Housheer 2, Merel Freriks 2, Iva van der Linden 2, Mieke Korpel 1, Amy Oostveen.

Morgen speelt Oranje de tweede wedstrijd tegen het gastland Georgie.