Oranje U17 op koers na winst op Finland in tussenronde

De herenhandballers van Oranje U17 hebben woensdag bij de European Open in het Zweedse Gotenborg ook de tweede wedstrijd in de tussenronden, voor de plaatste 9 t/m 16, met een overwinning kunnen afsluiten. De eerste helft verliep minder gunstig voor Oranje. Na 10-13 ruststand voor Finland ging het in de tweede helft een stuk beter met Oranje dat met 29-23 ook de tweede wedstrijd winnend wist af te sluiten

Eerste ronde woensdag 10:45 uur

Finland – Georgië

Nederland – Slowakije 37-34 (20-14)

Scores Oranje: Niels Versteijnen 11, Lars Kooij 7, Martijn Kleijkers 5, Koen van Dijk 4, Yakko Bannink 2, Luka Furth 2, Tim Roefs 2, Jochem Brouwer 1, Odirin Jerry 1, Sjuul Rutten 1, Calvin v.d. Scheer 1.

Tweede ronden woensdag 17:45 uur

Nederland – Finland 29-23 (10-13)

Scores Oranje: Niels Versteijnen 10, Lars Kooij 7, Koen van Dijk 3, Yakko Bannink 3, Don Hartog 2, Tom Zwarthoed 2, Jordi van Erp 1, Odirin Jerry 1.

Derde ronde donderdag 10:30 uur

Door het gelijkspel van Georgië tegen Slowakije heeft Nederland donderdagmorgen aan een gelijkspel tegen Georgië voldoende om als winnaar van de tussenronden groep D te eindigen. Wanneer Nederland eerste eindigt speelt het vrijdag om plaats 9-10. Wortd men alsnog tweede dan speelt men om plaats 11-12