Oranje U18 begint European Championship met zege

Vanmiddag speelden de Oranje handballers U18 hun eerste wedstrijd op een groot toernooi. Bij de start van het European Championship in Litouwen tegen Moldavië leek er van zenuwen echter geen sprake te zijn want vanaf begin af aan namen Oranje de leiding en met fris en snel handbal liepen ze al snel uit na een vijf  punten voorsprong: 12-7 na veertien minuten

De aanval liep goed en vooral de cirkel werd makkelijk gevonden, maar de dekking had het lastig met de fysiek sterke opbouwers van Moldavië waardoor Oranje een aantal keren in ondertal kwam te staan. Ze gingen de rust in met een 23-17 voorsprong.

Het begin van de tweede helft liep moeizamer, mede door een aantal tijdstraffen kwam Moldavië dichterbij en verkleinde de achterstand tot één doelpunt 28-27 halverwege de tweede helft. Oranje kon de marge herstellen naar een verschil van drie doelpunten. In de slotfase kon men nog uitlopen tot een verschil van  vijf doelpunten. Het resulteerde in een verdiende overwinning van 38-33. Dani Baijens werd uitgeroepen tot Man of the Match

Scores voor Nederland: Dani Baijens 10, Tim Claessens 7, Ivar Stavast 7, Luca van Straaten 4, Jeroen Roefs 3, Bram Versteegden 3, Rick Wielage 3, Sander Visser 1.

Eerder op de dag versloeg Estland Italie in groep A met 23-18