Oranje U18 gaat na verlies tegen IJsland spelen voor plaats 5 t/m 8

Donderdagavond hebben de Nederlandse Oranje handballers U18 hun derde groepswedstrijd gespeeld bij de bij de 31e Sparkassen Cup 2017 in het Duitse Merzig. Tegenstander was het sterke IJsland dat zijn eerste twee wedstrijden ruim had gewonnen.

Wederom kwam Oranje iets te kort.  Na de 14-16 ruststand werden de eerste tien minuten na rust fataal voor de ploeg van bondscoach Rik Louw. De score liep snel op naar een verschil dat voor Oranje niet meer viel in te halen. Op de eerste tien minuten na van de tweede helft was het een prima wedstrijd van Oranje die uiteindelijk met 25-31 verloren ging.

Deze jonge groep maakt voor  een belangrijk deel voor het eerst kennis met het internationale handbal, is er dan ook veel te leren.

Scores tegen IJsland kwamen van: Sjuul Rutten 8, Koen van Dijk 8, Niels Versteijnen 4, Tim Roefs 2, Lars Kooij 2, Calvin van der Scheer

Vrijdagmorgen om 9:30 speelt Nederland zijn eerste wedstrijd tegen Wit Rusland voor de plaatsen 5 t/m 8.

Bij winst speelt Nederland vervolgens om 17:00 voor plaats 5/6 bij verlies om 15:30 uur voor plaats 7/8.