Oranje U19 eindigt European Open als zesde.

De Nederlandse handballers U19 zijn bij het European Open in het Zweedse Gotenburg als zesde geëindigd. Aan het eind van de vrijdagmiddag moest Oranje spelen voor de plaatsen vijf en zes en moest het daarvoor gaan opnemen tegen de nummer drie van groep 2 Portugal. Na een 17-12 voorsprong bij rust kwam Oranje in de tweede helft toch te kort tegen de Portugese leeftijdsgenoten. Zij pakte de vijfde plaats met na een 29-36 overwinning. Daarmee eindigt Oranje op de zesde plaats.

Opnieuw moeste de meeste doelpunten komen van Evert Kooiman en Epharim Jerry. Beide spelers staan dan ook op de tweede en derde plaats op de Topscoreslijst. Epharim Jerry heeft 47 keer gescoord tijdens dir toernooi in zeven wedstrijden, Evert Kooiman 45 keer. Topscores van het toernooi werd de Portugees Miguel Martins die 59 keer heeft gescoord waarvan tien keer tegen Nederland.

Scores voor Nederland kwamen van: Evert Kooiman 10,  Epharim Jerry 6, Eligio Pepels 6, Rutger ter Velde 3, Rene Jaspers 2, Dani Baijens 1, Marvin van Offeren 1.