Oranje U19 speelt voor plaats zeven bij Toernooi in Merzig

De Nederlandse handballers U19 hebben op de tweede dag tijdens het acht landen toernooi van de Sparkasse Cup in het Duitse Merzig teken van herstel laten zien. Na de 29-16 nederlaag op de eerste dag tegen Noorwegen werd er op de tweede dag na een zeer aceptabele eerste helft na een 10-12 ruststand met 19-27 verloren van Duitsland. De laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland werd na een 14-13 ruststand met 18-24 verloren.

Tegen Duitsland kon Nederland de oosterburen in de eerste veertig minuten nog goed tegenspel bieden maar men moest de Duitsers uiteindelijk toch laten gaan in de tweede helft. Positief punt was dat er veel beter werd gespeeld dan tegen Noorwegen.

Scores Sybren Stijweg 5, Dani Baijens 3,  Bram Versteegden 2, Tim Claessens 2, Maarten Pronk 2, Niels Versteijlen 2, Rick Wielage 1, Sverre Janssen 1

Tegen Zwitserland speelde Oranje een prima eerste helft. Dat spel kon men echter in de tweede helft niet doortrekken. Ook nu speelde men met te weinig power en werd was het moeilijk zich aan de gemaakte afspraken te houden, maar per wedstrijd zit er vooruitgang in.

Scores Dani Baijens 5, Tin Claessens 4, Maarten Pronk 3, Niels Versteijnen 2, Sybren Stijweg 2, Bram Versteegden 2,

Plaatsten vijf tot en met acht

De drie nederlagen in de groepsfase betekende dat Oranje U19 in de kleine finale moest gaan spelen op de laatste dag voor de plaatsten vijf tot en met acht De eerste wedstrijd was al in de vroege morgen om 9.30 uur tegen Polen U19

Ook nu weer speelde Oranje een zeer goed eerste helft. Na een terugval van 10 minuten in de beginfase van tweede helft wordt de wedstrijd uit handen gegeven, echter zit de verbetering ook weer in de tweede helft als men weer enigszins terug kon komen. Inzet en beleving waren ruimschoots aanwezig daar heeft het zeker niet aan gelegen. Na de 17-17 ruststand verloor de ploeg van trainer coach Edwin Kippers met 35-27 van de Polen hetgeen betekend dat men om 15:30 uur voor de plaatsten zeven en acht gaat spelen tegen de verliezer van Noorwegen tegen IJsland

Scores Tim Claessens 6, Niels Versteijnen 5, Rick Wielage 4, Bram Versteegden 4, Sybren Stijweg 2, Sverre Janssen 2, Sander Visser 1, Dani Baijens 1, Maarten Pronk 1, Luca van Straaten 1,