Oranje U20 blijft op WK koers na winst op Portugal

De Nederlandse handbalsters U20 blijven in de race voor een WK. De ploeg van trainer coach Alex Vaassen won ook de tweede wedstrijd bij WK Kwalificatie toernooi in de Servische Vrnjacka na een 10-14 ruststand met 28-24.

Het wordt nog een spannende zondag want ook Servië won de twee wedstrijd. Zij versloegen Bosnië met 20-34 en nemen daarmee een ruime voorsprong op doelsaldo. Daarmee legt Servie r druk op de schouder van Nederland dat zondagmorgen om 11:00 tegen Bosnie de laatste wedstrijd speelt en met een zo grootmogelijke overwinning het toernooi moet afsluiten. Daarna is hat afwachten wat Servië om 13:00 uur gaat doen in de wedstrijd tegen Portugal

Nederland begon strek aan de wedstrijd en kwam binnen drie minuten op een 4-1 voorsprong Portugal kwam echter sterk terug en in de negende minuut stond het weer gelijk (5-5) Met twee doelpunten van Anouk Zwinkels kon Oranje weer uitlopen naar 7-5 maar Portugal beet flink van zich af en kwam bij 7-8 voor het eerst op voorsprong. Via Tessa van Zijl kwam Oranje nog op 8-8 maar in het vervolg van de eerste helft was het Portugal dat de dienst uitnaakte en het Oranje erg lastig maakte. De Zuid Europeanen kwam met vier doelpunten op rij op 8-12 waarna de rust werd bereikt bij een 10-14 stand

In de tweede helft kwam Nederland meteen terug naar 12-14 maar het duurde nog even voordat Oranje weer grip op de wedstrijd kreeg. Bij een tussenstand van 14-17 kwam Oranje weer los. Via Danique Boonkmap en vijfmaal Ilya Belgareh kwam Oranje U20 op 20-17 (44’). Tot 24-21 ging het dan weer gelijk maar acht minuten voor het einde komt Oranje via Zwinkels en Belgareh op een marge van vijf doelpunten:  26-21. Die voorsprong laat Oranje zich niet meer uit handen nemen en wint uiteindelijk met 28-24.

Scores: Anouk Zwinkels 8,  Ilya Belgareh 7, Anouk Nieuwenweg 4, Danique Boonkmap 2,  Delaila Amega 2, Tamara Heggerty, Tessa van Zijl, Hanna van Rossum alle drie eenmaal.