Oranje U20 zeker van achtste finales bij WK in Rusland

De Nederlandse handbalsters U20 hebben donderdagavond de tweede WK wedstrijd in het Russische Moskou gewonnen. Chili, nog puntloos en de nummer laatst in de poule, werd na een 9-20 ruststand met 25-41 verslagen

Nederland trok direct van leer en stond binnen vier minuten op een 0-5 voorsprong door twee doelpunten van Tamara Haggerty en Ilya Belgareh en Anouk Nieuwenweg. Daarmee was ook meteen de toon gezet. Halverwege de eerste helft was de score opgelopen naar 3-10. Even volgde er een kort dipje (6-11) maar in het vervolg van de eerste helft scoorde Chili nog drie keer. Annefleur Bruggeman bepaalde de ruststand op 9-20

Het was duidelijk dat de wedstrijd was gelopen. Het was dan ook zaak om in de tweede helft de concentratie te behouden. In de tweede helft verliep de score veel gelijkmatige pas in de slotfase kon Oranje de kloof nog wat veder uitdiepen en kwam uiteindelijk via een 19-32 stand na 45 minuten spelen bij een 25-41 overwinning uit.

Omdat Japan met ruime cijfer (23-43) heeft verloren van Rusland staat Nederland nu op doelsaldo op de derde plaats en heeft zich daarmee al geplaatst voor de achtste finales. De laatste groepswedstrijd zaterdagmorgen 9 juli om 11:00 uur Nederlandse tijd zal bepalend zijn of Nederland als nummer drie of vier naar de knock-outfase gaat.

De tegenstander in de achtste finale wordt Roemenië of Duitsland  Beide landen zijn nog ongeslagen en gaan in de laatste groepswedstrijd uitmaken wie er eerste en wie er tweede wordt. Bij een derde plaats voor Nederland in de eindstand in groep D speelt men tegen de nummer twee van groep C bij een vierde plaats speelt met tegen de groepswinnaar.

Scores Nederland: Anouk Nieuwenweg 8, Tessa van Zijl 5, Tamara Haggerty 5, Ilya Belgareh 5, Hanne van Rossum 4, Larissa Nusser 3, Dionne Visser 3, Annefleur Bruggeman 3, Jill Meijer 2, Anouk Zwinkels 1, Danique Boonkamp 1, Sabine Vollebregt 1,