Nieuws

Protest Slovenië afgewezen

De tuchtcommissie  van de  EHF EURO 2018  heeft het protest van Sloveense delegatie naar aanleiding van de EK-wedstrijd tussen Slovenië en Duitsland van 15 januari, op dinsdagmorgen 16 januari een beslissing genomen.

Middels een persverklaring heeft de commissie laten weten dat men na bestudering van de argumenten van de Sloveense delegatie besloten heeft om het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd (25-25) te bevestigen.

Bij het nemen van deze beslissing bevestigde de tuchtcommissie dat de beslissing van de scheidsrechters gebaseerd was op hun onderkenning van de feitelijke situatie. Het feit dat deze observaties werden gemaakt middels  een video-assistentie werd irrelevant geacht. De beslissing van de scheidsrechters is daarom definitief en daarom werd  het protest afgewezen.

Het Sloveense team heeft het recht om in beroep te gaan. Het beroep moet uiterlijk op 16 januari 2018 om 20.00 uur zijn ontvangen. 

Slovenië dreigt zich terug te trekken

Nu het protest van Slovenië is afgewezen dreigt de Sloveense bond (RSZ) zich terug te trekken van jet EK. Men is niet alleen niet te spreken over de scheidsrechterlijke beslissingen in de wedstrijd tegen Duitsland. Men voet zich ook flink benadeelt door de scheidsrechters in de eerste wedstrijd tegen Macedonië, die men met een doelpunt verschil heeft verloren

Daarnaast is men wel beducht voor de consequenties die het terugtrekken van het EK met zich mee zal brengen. Een definitief besluit zal moeten worden genomen door de het voorzitterschap van de Sloveense handbalbond onder leiding van de voorzitter Franjem Bobincem 

Deel dit bericht