Quintus Europees eenvoudig door naar vierde ronde

De handbalsters van Virto Quintus hebben zich dit weekend in eigen huis zonder veel moeite geplaatst voor de vierde ronde van de EHF Challenge cup. Na de 36-13 overwinning op zaterdagavond  won de ploeg uit Kwintsheul zondagmiddag de tweede wedstrijd tegen het Kosovaarse KHF Istogu, na een 14-8 ruststand, met 40-21.

Na de grote overwinning van zaterdag was de tweede wedstrijd een formaliteit geworden en dat was ook zeker in de eerste helft te zien. Quintus speelde slordig. Zelfs in dubbel overtal kon Istogu een aantal keer scoren. Zo bleef het verschil in de eerste helft lang op vier, vijf punten hangen nadat de Heulse ploeg met ene 5-1 score de wedstrijd had geopend. Toch lukte het de Kosovaarse ploeg om terug te komen naar 9-7 waarna men ook nog de gelegenheid kreeg om de aansluitingstreffer te scoren. Maar die kans ging verloren. Daisy Hage zorgde dan voor de 10-7. Nog een keer kwamen de gasten op tweed doelpunten verschil, maar vanaf 10-8 liep Quintus dan in de laatste drie minuten van de eerste heft uit naar de 14-8 ruststand/

In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom: 21-11werd het na bijna veertig minuten spelen. Vervolgens werd het alleen maar zo snel mogelijk naar voren rennen. Verdedigd werd er nog maar nauwelijks. De Heulse ploeg scoorde er dan ook op los en de Kosovaarse dames deden naar vermogen mee. Dit leverde een 40-21 eindstand op.

Scores: Lisanne Zwinkels 9, Amy Oostveen 6, Iva van der Linden 5, Lexie Louwers 5, Daisy Hage 4, Lois Strik m3, Susan de Bakker 2 Iris van Aalst  2. Nicole van Meteren 2, Angelique van Duijvenbode 1, Cynthia Grift 1.