Quintus naar kwartfinale Challenge Cup.

De handbalsters van Virto Quintus hebben zich zondagmiddag zonder al te veel problemen geplaatst voor de kwartfinale van de Challenge Cup. Na de 35-25 overwinning van zaterdagavond zegevierde Quintus zondagmiddag na een 18-15 ruststand met 39-21.

De zege kwam zondagmiddag toch wat moeilijker tot stand dan zaterdag toen de Heulse ploeg na twintig minuten de wedstrijd al had beslist. Nu was het Naisa Nis dat het beste uit de startblokken kwam en ging proberen om de tien doelpunten uit de eerste wedstrijd zo snel mogelijk weg te poetsen. Na zeven minuten kwam de Servische ploeg op een 3-6 en 4-7 voorsprong. Verder liet Quintus de tegenstander niet zijn gang gaan.

Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg weer op voorsprong. De 8-7 kon men uitbreiden naar 11-8 maar verder kwam de Heulse ploeg in de eerste helft niet. Naisa Nis gaf zich nog niet zo snel gewonnen en kwam weer terug naar één doelpunt: 13-12. Gerust werd er uiteindelijk met een drie punten voorsprong als de Heulse ploeg in de slotfase van 16-15 weer kan weglopen naar 18-15.

In de tweede helft bestendigde de wedstrijd zich in het eerste kwartier. Twee keer kwam Naisa Nis terug tot op een doelpunt (24-23 en bij 27-26) maar in de daaropvolgende tien minuten besliste Quintus de wedstrijd definitief in haar voordeel door weg te lopen naar een verschil van zeven doelpunten: 34-27. Uiteindelijk weet men met 39-31 ook de tweede wedstrijd ruim winnend af te sluiten.

Komende week zal bekend worden welke van de onderstaande zeven ploegen Quintus als tegenstander krijgt in de kwartfinale:

MKS Perla Lublin (POL), Rincon Fertilidad Malaga (ESP), de bedwinger van VZV: Rocasa Gran Canaria (ESP), titelverdediger HC Lokomotiva Zagreb (CRO), Ardesen GSK (TUR), Kristianstad Handball Klubb (SWE), Zagnosspor (TUR).