Quintus zet eerste stap naar kwartfinale Challenge Cup

De handbalsters van Virto Quintus hebben zaterdagavond de eerste stap gezet naar de kwartfinale van de Challenge Cup. Dit weekend worden in de Eekhouthal in Kwintsheul de twee Europacup-wedstrijden uit de vierde ronde van de Challenge Cup gespeeld tegen het Servische ZRK Naisa Nis.

Zaterdagavond stond de eerste wedstrijd op het programma. Na een 19-7 ruststad won Quintus dit eerste duel met 35-25 en zet daarmee een grote stap naar de kwartfinale.

De Heulse ploeg legde de basis voor de overwinning vooral in de eerste twintig minuten van de wedstrijd als men vanuit een sterke dekking met daar achter een sterk spelende keepster Jesse van Polder kon uit lopen naar voorsprong van tien punten: 14-4. In het laatste deel van de eerste helft kan men nog wat verder uitlopen naar de 19-7 ruststand.

Direct na rust bereikt men de maximale voorsprong van dertien doelpunten (21-8) waarna de gasten voor het eerst iets van de achterstand kunnen af knabbelen: 21-11. Dichterbij komt de Servische ploeg niet. Quintus houdt het verschil geruime tijd op tien,elf punten maar loopt nog een keer uit naar 28-15 en 29-16. Nis kan nog terug komen naar een verwchil van tien: 30-20. Daar blijft het bij. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een ruime 35-25 overwinning voor de Heulse ploeg.

Zondagmiddag om 14:45 staat de tweede wedstrijd op het programma.

Scores voor Quintus kwamen van Lois Strik 8, Daisy Hage 6, Susan de Bakker 5, Lisanne Zwinkels 4, Esmee Martens 3, Amy Oostveen 3, Angelique van Duijvenbode 3, Iva van der Linden 2, Anouk Zwinkels 1.

Voor ZRK Naisa Nis was Katarina Tanaskovic met zes doelpunten topscorer.