Nieuws

Rhein Neckar Löwen de kampioen zonder schaal

Ze hadden er in Duitsland met nog drie wedstrijden te spelen geen rekening mee gehouden dat Rhein Neckar Löwen vandaag wel eens opnieuw  kampioen zou kunnen worden. Maar geholpen door Frisch Auf Göppingen dat vandaag definitief  de degradatiedans wist te ontlopen door de nummer twee SC Flensburg Handewitt met 31-27 te verslaan en de zege van Rhein Neckar Löwen vanavond in de thuiswedstrijd op THW Kiel met 28-19 pakte de titelverdediger uit de Bundesliga de tweede landstitel op rij. Andy Schmid, Kim Ekdahl du Rietz en doelman Mikael Appelgren waren de uitblinkers bij de kampioen. Stephan Kretschzmar noemde de Zwitser Andy Schmidt zelfs een “Handballgott”.

Alleen had men bij de Löwen geen rekening gehouden met een vervroegde titel, want er was niks geregeld. Er was dus wel een kampioen maar geen kampioensschaal die overhandigd kon worden. Wel hadden ze waarschijnlijk uit de bar bij de sporthal snel wat champagne flessen kunnen regelen zodat er toch nog iets van een feestelijke stemming was op het veld. Wat dat betreft werd het dus een anticlimax.

Voor THW Kiel dreigt het seizoen in een drama te gaan eindigen. De recordkampioen staat op instorten en staat nu nog derde omdat Füchse Berlin zijn thuiswedstrijd ook verloor van Vfl Gummerbach met 27-28. Omdat Magdeburg niet verder kwam dan een 24-24 gelijkspel tegen Leipzig  heeft Kiel met nog twee wedstrijden te spelen slechts twee punten voorsprong op de beide achtervolgers Berlin en Magdeburg.

De degradatiestrijd is ook nog steeds niet gestreden. De nummer zestien Lemgo staat op de derde en laatste degradatieplaats en won vandaag met 29-26 van Wetzlar,  Stuttgart, met Bobby Schagen en nummer 15, won met 26-28 bij Minden en heeft 20 punten evenals Begische HC. De nummer 14 verloor thuis met 26-28 van Melsungen. Gummersbach, de nummer 13 heeft na de winst op Füchse Berlin 21 punten en is ook nog niet veilig.

Zaterdag, zondag, maandag en woensdag staat de voorlaatste speelronde op het programma Alle ploegen komen in actie want niemand zal Duitsland dit seizoen vertegenwoordigen in de Champions League Final4. Kiel zal het zaterdag moeten doen met een wedstrijd tegen HC Erlangen en Flensburg zondag tegen Balingen-Weilstetten terwijl de kersvers kampioen Rhein-Neckar Löwen, door Kiel nog in de achtste finale van de Champiosn League uitgeschakeld, het volgende week woensdag gaat opnemen Wetzlar. Gummersbach ontvangt maandag (17.15 uur) in de eigen Schwalbe Arena Frisch Auf Göppingen en is absoluut gebaat bij winst. Op de slotdag, 10 juni, wordt het nog spannend bij TBV Lemgo tegen Gummersbach.

Deel dit bericht