Nieuws

Ricardo Clarijs blijft trainer van VOC-Amsterdam

Vandaag maakt het bestuur van de Amsterdamse club bekend dat het Ricardo Clarijs heeft weten vast te leggen voor de komende 3 jaar als trainer/coach van haar damesselectie.

Ricardo is een zeer ambitieuze trainer, die, ondanks zijn jonge leeftijd van 27 jaar, al aardig wat successen als trainer heeft behaald. Zo wist hij dit seizoen, met Foreholte het kampioenschap te behalen in de eerste divisie en daarmee promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Ook is hij verbonden aan de handbalschool Haaglanden, het RTC Metropool, en is assistent-coach van de U19 heren selectie.

Als interim-trainer bij de dames van Succes schoonmaak VOC/Amsterdam wist hij er in mei mede voor te zorgen dat na 6 jaar het landskampioenschap weer naar Amsterdam werd gehaald, een prachtig succes.

De jonge en ambitieuze trainer werd door vele verenigingen geambieerd, maar toch koos hij voor de uitdaging in Amsterdam-Noord. 

Het bestuur van VOC/Amsterdam ziet in Ricardo de ideale trainer om mee te blijven draaien in de top van de Eredivisie, maar ook de ideale man om de club in de komende jaren verder te helpen in haar ambitie van verdere professionalisering. 

Om dit voor elkaar te krijgen is de club ook op zoek naar kader en sponsors om dit duurzaam te kunnen realiseren.

Doelstellingen voor Clarijs zijn duidelijk; de talentvolle jeugdlichtingen klaarstomen voor de senioren en speelsters uit de selectie opleiden voor de volgende stap in hun carrière en daarmee meedraaien in de top van de Eredivisie. Om hiermee verder te werken aan de reputatie van VOC/Amsterdam als opleidingsclub voor topspelers.

Met het vastleggen van deze toptrainer heeft VOC/Amsterdam rust gecreëerd in roerige tijden, mede hierdoor hebben veel speelsters besloten toch hun carrière voort te zetten binnen de club. Dat is het eerste succes voor de selectie, want na het vertrek van Charris Rozemalen en Martine Hogewoud zal het team opnieuw moeten gaan bouwen.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn reeds gestart. De selectie start weer met trainen in de eerste week van augustus. Eerst wedstrijd is die om de Supercup op zondag 27 augustus.  

Deel dit bericht