Nieuws

Ricardo Clarijs: Topwedstrijd tegen Quintus is een mooie test voor ons

Sinds vorige week donderdag is Ricardo Clarijs bezig aan zijn interim klus als trainer/coach van Succes Schoonmaak VOC Amsterdam. De opdracht voor de jonge trainer (zaterdag 27 jaar geworden) is duidelijk; VOC optimaal laten presteren. Hiervoor heeft hij maar een korte periode, want volgend weekend staat de eerste Best of Three wedstrijd op het programma tegen de eeuwige concurrent Dalfsen. Voor die wedstrijd heeft het team nog een play-offwedstrijd te gaan, tegen Virto/Quintus, aanstaande zaterdag in Kwintsheul.

“Dat is een topwedstrijd. Quintus heeft dit seizoen laten zien dat ze in de top mee kunnen draaien en het Dalfsen en VOC erg moeilijk kunnen maken. Afgelopen zaterdag hebben ze de eerste 40 minuten van de wedstrijd voorgestaan bij Dalfsen”, zo zegt Clarijs. “Deze wedstrijd komt ons wel goed uit in de voorbereiding naar de finalewedstrijden. Na onze overwinning afgelopen zaterdag (36-24 tegen Venlo) hebben we ons definitief geplaatst voor de Best of Three. Dan is zo’n wedstrijd tegen Quintus wel lekker. We hoeven niet meer voor het optimale resultaat te gaan, maar krijgen wel goede tegenstand. Dat kunnen we nu goed gebruiken”.

In deze korte periode is het lastig voor de coach om zowel het resultaat als de speelwijze optimaal te krijgen. “Deze spelers hoef ik niet meer te leren handballen, ze hebben een topteam en Bert (Bouwer red.) heeft ze natuurlijk optimaal voorbereid op deze periode. Voor mij is het nu vooral de spelers in korte tijd leren kennen en hun kwaliteiten optimaal benutten. We hebben veel spelers met uitzonderlijke kwaliteiten, en die moeten we vooral aanspreken. Een ander spelsysteem of andere grotere wijzigingen zullen nu niet leiden tot het optimale resultaat”, zo spreekt de nieuwe trainer over zijn aanpak.  “Dat is gewoon de situatie en dat maakt het een leuke uitdaging”.  

“Afgelopen zaterdag zag ik dat het aanvallend en in de omschakeling bij vlagen prima liep, en op wat zwakkere momenten na is de dekking ook een wapen waar we op kunnen vertrouwen. Ik zie dan ook niet in waarom we onder doen voor de komende tegenstanders. Tegen Quintus kunnen we weer een stapje maken en tegen Dalfsen gaan we dan zien hoe ver we zijn. Voor mij blijft Dalfsen de favoriet. Tel maar op; al die landstitels en andere prijzen de afgelopen jaren, de laatste wedstrijd tegen VOC gewonnen en ze werken al een jaar lang samen richting deze periode. Dat lijkt me duidelijk. Maar wij gaan er alles aan doen om het ze het leven zuur te maken. Maar voor dat het zover is, eerst deze week. We kijken van training naar training’, zo vertelt de immer enthousiaste Ricardo Clarijs.

“Quintus is een team waar ik graag naar kijk, ze spelen mooi en snel handbal, en hebben in Europa laten zien dat ze een topteam zijn. Het is voor mij persoonlijk gaaf dat ik dit soort wedstrijden mee mag maken, het is gewoon genieten van al die topspelers in het veld. Ik verwacht een hele leuke wedstrijd, tegen een van mijn oude trainers Alex Curescu. Hem kennende zal hij deze wedstrijd ook heel serieus nemen, dus het zal voor iedereen de moeite waard zijn om na het B NK nog even in Kwintsheul te komen”, glundert Clarijs.

Over zijn verdere toekomst wil en kan Clarijs nog niks zeggen: ‘De komende periode staat volledig in het teken van VOC optimaal helpen, en Foreholte voorbereiden op de Eredivisie. Iedereen weet mijn ambitie en weet dat ik altijd voor het hoogst haalbare ga. Maar wat er op lange termijn gaat gebeuren zien we dan wel. Voorlopig geniet ik vooral van dit moment, want het is een eer om te mogen werken met meiden als Rachel de Haze, Charris Rozemalen en de andere topspelers van VOC’, zo sluit Clarijs af.   

Deel dit bericht